Düşük gelirli aileler, çocuklarının masraflarını karşılamakta zorlanıyor. Bu nedenle mali anlamda desteğe ihtiyaçları olabiliyor. Çocukların masrafları okul döneminde daha fazla artar. Kitap, kırtasiye, giyecek gibi ürünlerin maliyeti bir hayli yüksektir. İhtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler, devlet tarafından verilen desteklerden yararlanabilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ailelere yönelik çeşitli destekleri vardır. Okul hayatına devam eden çocuğu olan ailelere özel yardımlar yapılır. Bu yardımların tutarı yıllara göre değişir. 2024 yılı için başvuran ailelere 6514 TL’ye varan tutarlarda yardım yapılacak.

ÇOCUK YARDIMI İÇİN ŞARTLAR

TCMB Faiz Kararını Açıkladı TCMB Faiz Kararını Açıkladı

ozel-okul-ogrencileri-icin-verilecek-destek-miktarlari-aciklandi-1637395847-9973.webp

Yardım almak isteyenler, şu şartları sağlamalıdır:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar, bu yardımdan yararlanabilir.

-İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim kademesinde olan öğrenciler, yardımdan yararlanabilir.

-Yardıma başvuracak ailelerin aylık geliri asgari ücretin 3’te 2’sinden az olmalıdır.

-Ailenin sosyal güvencesi bulunmamalıdır.

SED YARDIMLARININ TUTARI NE KADAR?

Okul çağındaki çocuklara yönelik yapılan ödemeler, SED ödemeleri olarak adlandırılır. Verilen destek tutarı aylık 3571 TL’dir. Okul öncesi çağdaki çocuklara 3619 TL verilir. İlköğretim çağında olan çocuklar için 5428 TL ödeme yapılır. Ortaöğretim için ödeme tutarı 5790 TL’dir. Üniversite çağındaki çocuklar ise 6514 TL alabilir.

SED ÖDEMELERİ İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

SED ödemeleri hakkında merak edilen detaylardan biri de başvuruların nasıl yapıldığıdır. Başvurular, PTT üzerinden yapılabilir. Bunun yanı sıra e-Devlet üzerinden de başvuru işlemi gerçekleştirilir. Başvuru sırasında kimlik bilgileri eksiksiz olarak yazılmalıdır. Aynı zamanda adres, gelir durumu ve sosyal güvenlik durumu gibi bilgiler verilmelidir.

Başvuru sırasında çocuğun okul durumuna ilişkin bilgiler de eksiksiz olarak verilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuru yapan kişilerin gerekli şartları sağlayıp sağlamadığına bakar. Buna göre kimlere yardım verileceğine karar verilir. Yardımlar PTT şubeleri üzerinden ödenir. Aynı zamanda banka hesap numaraları üzerinden de ödeme yapılması mümkündür.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ