Okulda Yedikleri Yemekten 55 Öğrenci Zehirlendi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir ilkokulda öğle yemeği yiyen 55 öğrenci, zehirlenme belirtileri göstererek hastaneye kaldırıldı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan Şehit Kemal Karakayalı İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenciler, öğle yemeğinin ardından mide bulantısı ve benzeri şikayetlerle okul idaresine başvurdu. Okul yetkililerinin hemen 112 Acil Servis'e haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.

55 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı

112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan 55 öğrenci, daha sonra Siverek Devlet Hastanesine sevk edildi. Zehirlenme belirtileri gösteren öğrencilerin tedavisi devam ediyor. Sağlık yetkilileri, öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu ve tedbir amaçlı gözetim altında tutulduklarını belirttiler.

Olayın ardından okul yönetimi, gıda zehirlenmesine neden olabilecek unsurları belirlemek amacıyla gıda numunelerini incelemek üzere ilgili sağlık birimlerine bilgi verdi. İlgili merciler, soruşturmanın başlatıldığını ve olayın sebebini belirlemeye yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladılar. (İLKHA)