Batman'da, Organize Sanayi Bölgesi yolunda yaşanan ölümcül trafik kazalarının ardından başlatılan yol yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Batman Valisi Ekrem Canalp ve Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, çöplük kavşağından Organize Sanayi Bölgesi kavşağına kadar olan yolda orta refüj çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.

Vali Canalp, yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi ve bu süreçte alınacak tedbirler hakkında bilgi verdi. Canalp, Batman-Diyarbakır yolunda duble yol projesinin başlatıldığını belirterek, yıl sonuna kadar köprüsüyle birlikte bu yolun belli bir kısmının tamamlanmış olacağını söyledi.

Batmanda Olum Yolunda Calismalara Baslandi Dugun Salonlari Muhurleniyor C4C31F56

Hasankeyf ve Beşiri Yolları Üzerine Açıklamalar

Hasankeyf yolunun da Batman'ın uzun yıllardır gündeminde olduğunu ifade eden Canalp, bu yolun bir buçuk ay içinde duble yol olarak ulaşıma açılacağını kaydetti. Ayrıca, Batman-Beşiri yolundaki ölümlü trafik kazalarının önüne geçmek için çeşitli tedbirler alınacağını belirtti.

Canalp, "Bu yol Hasankeyf yolu gibi duble yol olarak dört dörtlük bitirilmiş olduğu zaman hem ayrılmış yol olacak hem kenarında servis yollarıyla beraber faaliyet gösteren bir yol olacak. Dikey trafik hareketi tamamen kesilecek. Dört dörtlük aydınlatması olan bir yol olacak. Hatta bisiklet yollarının dahi olduğu güvenli bir yol haline getirilmiş olacak" dedi.

Batmanda Olum Yolunda Calismalara Baslandi Dugun Salonlari Muhurleniyor C1Eac7D9

Zihinsel Engelli Kadına Cinsel İstismar Sonucu Adliye Çıkışında Kavga Çıktı Zihinsel Engelli Kadına Cinsel İstismar Sonucu Adliye Çıkışında Kavga Çıktı

Düğün Salonları Mühürleniyor

Yol güzergâhında tespit edilen 6 düğün salonunun faaliyetlerine izin verilmeyeceğini belirten Canalp, bu salonların mühürleme işlemlerine başlandığını açıkladı. Düğün salonlarının yanı sıra, hız kesici hız bantlarının yapılacağı ve mevcut uyarı ikaz flaşörlerinin sayısının iki katına çıkarılacağı ifade edildi. Ayrıca, mavi ışıklı ikaz lambalarının güzergâh boyunca yer alacağı belirtildi.

Batmanda Olum Yolunda Calismalara Baslandi Dugun Salonlari Muhurleniyor 6F1C9E98

Vali Canalp, "Bu tedbirlerden bir tanesi, yolu ayrımlı yol haline getirmektir. Bu yolla ilgili temel sıkıntılardan en esaslı olanı yoldaki dikey trafiktir. Karayollarımız burayı yaptığı zaman yolun sağında solunda şu anda var olan tesisler yoktu. Batman'ın ihtiyaç duyduğu şey organize sanayidir. Gece kondu sanayileşmede trafik güvenliğinin sağlanmasını ne kadar zor olduğunu ve kazalara nasıl sebep verdiğini buradan bir kez daha görüyoruz. Dolayısıyla Batman'ın çıkış noktası gecekondu sanayileşme değil organize sanayidir. Biz de bunun üzerinden gidiyoruz ve bunu yapıyoruz. Yol üzerinde iki adet ışıklı kavşak inşa edilecektir" şeklinde konuştu.

Batmanda Olum Yolunda Calismalara Baslandi Dugun Salonlari Muhurleniyor 011Add88

Kaynak: İLKHA