Güncel

Ordu'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Facia: 47 Kişi Güvenli Bölgelere Tahliye Edildi!

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yoğun yağışlar sonucu mahsur kalan 47 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür devam eden şiddetli sağanak yağışlarla ilgili olarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatlarıyla sahada olduklarını belirten Vali Sonel, devletin tüm imkanlarıyla, Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerin desteğiyle sel ve heyelanın, şiddetli yağışların yaralarını hızlı bir şekilde sarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Sonel, Perşembe ilçesine 130 kilogram, Fatsa'ya 120 kilogram ve Altınordu'ya 92 kilogram yağış düştüğünü belirtirken, şükürler olsun ki can kaybının olmadığını vurguladı. AFAD ekiplerinin 3 vatandaşı kurtardığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu aktaran Sonel, Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 aracın sel ve heyelan etkilendiğini bildirdi. Hasar tespit komisyonlarının kurulduğunu ve zararların belirlendiğini söyleyen Vali Sonel, devletin gücüyle vatandaşlara şefkat ve sıcaklık göstermeye gayret ettiklerini dile getirdi.

Heyelan nedeniyle Karadeniz-Akdeniz Yolu'nu trafiğe kapattıklarını ifade eden Sonel, trafik akışının Gölköy ilçesi üzerinden sağlandığını belirtti. Karayolları teşkilatının başarılı bir çalışma yürüttüğünü ve yolların açıldığını aktaran Sonel, heyelan ve selin zararlarını en aza indirmek için ekiplerin köprü başlarına iş makineleri yerleştirdiğini ve ağaç kütüklerini temizlemek için çalıştığını söyledi.

Vali Sonel, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, risk altında olan evlerden 12 vatandaşın Altınordu ilçesinde, 35 vatandaşın ise Fatsa ilçesinde olmak üzere toplamda 47 vatandaşın AFAD ekipleri tarafından güvenli bölgelere yerleştirildiğini belirtti. Risk altındaki evlerin tahliye edildiğini ve herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için el birliğiyle çalıştıklarını ifade etti.