Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde, polis yeleği giyerek silahlı soygun gerçekleştiren 7 şüpheli, geniş çaplı bir operasyon sonucunda gözaltına alındı. Olay, Eyüpnebi Mahallesi'nde kuyumculuk yapan 2 akrabanın evinde meydana geldi. Şüpheliler, polis yeleği ve silah kullanarak evin içine girdi, komşu olan 2 akrabanın kollarını plastik kelepçelerle bağladı ve evdeki değerli eşyaları çaldı.

84 Kişinin Öldüğü Ebrar Sitesi E Blok Davasında Sanıklar İlk Kez Hakim Karşısında 84 Kişinin Öldüğü Ebrar Sitesi E Blok Davasında Sanıklar İlk Kez Hakim Karşısında

Gasp edilen eşyalar arasında 2 kilo 300 gram altın, 10 bin lira, 10 cep telefonu ve bir dizüstü bilgisayar bulunuyordu. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından bölgede bulunan güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelilerin kimliklerini belirledi.

Harran ve Eyyübiye ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 7 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından, 2 şüpheli serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.D. (32), O.Z. (28), İ.H.D. (27), H.B. (44) ve F.A. (43), nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Yetkililer, adli sürecin devam edeceğini ve hırsızlık olayına karışan diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmaların sürdürüleceğini duyurdu.

Kaynak: İLKHA