Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti (19) isimli şüpheli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı esnada bir polis memurunun silahını alarak polislere ve etrafa ateş açtı.

Polisi Öldüren Katil Zanlısının Annesi Konuştu, Söyledikleri Dehşete Düşürdü 1

Polis memurlarının da karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ağır yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz (27), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayın ardından gözaltına alınan katil zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaya ilişkin İHA’YA konuşan katil zanlısının annesi Pınar Geçti, kendisinin de yaralı olduğunu belirtip "Bir kız çocuğum var. Onun peşindeyim. Allah rahmet eylesin. Benim canım yandı. Gerçekten polisimiz ölene kadar ben ölseydim." dedi.

Polisi Öldüren Katil Zanlısının Annesi Konuştu, Söyledikleri Dehşete Düşürdü 3

O kadar ben devlete yalvardım, o kadar karakollara gittim neden almadılar?

"26 suçtan benim çocuğumun kaydı varsa niye devlet bunu almadı? Niye devlet bunu götürmedi? Niye düne kadar elini kolunu salladı." ifadelerini kullanan Geçti, "O kadar ben devlete yalvardım. O kadar karakollara gittim. O kadar her şeyi söyledim. Bu çocuk madde bağımlısı, bu çocuk madde satıyor, bu çocuk madde kullanıyor. Bunların hepsini söyledim. Bunları hepsini söyledim ben. Yine ben çocuğumun yerini söyledim ve buldurdum. Ben gerçekten çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Polisi Öldüren Katil Zanlısının Annesi Konuştu, Söyledikleri Dehşete Düşürdü 2

"KEŞKE BANA GELSEYDİ"

Şehidini ailesine başsağlığı dileyen Pınar Geçti, "Ailesine de Allah sabır versin. Gerekirse ailesinin yanına da gitmeyi düşünüyorum. Keşke, polisimize değil de bana gelseydi, ben öleydim. O benim kafama gelseydi. Ben hem topuğumdan hem bacağımdan yaralandım." dedi.

'ONLARIN ACISI BENİM ACIM'

Konuyla ilgili DHA’YA konuşan Anne Pınar Geçti, "Adalet bakanı, devlet bakanı, Cumhurbaşkanı bu maddeyi çözsünler. Benim çocuğum gitti, videolarını görmek istemiyorum bir anne olarak; görüyorum. Ben psikiyatri ilaçları kullanıyorum. Ben de bacağımdan yaralandım. Topuğumdan yaralandım. Hiçbir anne evladının kötü olmasını istemez. Hiçbir anne evladının devlete zarar vermesini istemez. Keşke polis vurulana kadar ben vurulsaydım. Keşke benim kafama gelseydi, ben ölseydim de bir can bir evlat gitmezdi. Biri mezara gitti, diğeri içeri girdi. Bir cahil iki insanı mahvetti. Gece gündüz aranıyorum, videolarım paylaşılmasın. Yapacak bir şeyim yok. Polis Şeyda hanıma Allah rahmet eylesin. Yakınlarına da Allah sabır versin. Ben özür diliyorum. Zamanı gelince ben ailesinin yanına gitmek istiyorum. Gereken neyse onlarla paylaşmak istiyorum. Onların acısı benim acım. Ben çocuğuma üzülmüyorum. Adalet neyse yerini bulsun. Tek kelime söylüyorum bir anne olarak. Adalet neyse yerini bulsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Önemli Temaslarda Bulundu Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Önemli Temaslarda Bulundu

Polisi Öldüren Katil Zanlısının Annesi Konuştu, Söyledikleri Dehşete Düşürdü 6

'ADALET NEYSE YERİNİ BULSUN'

Anne Geçti, "Anne olarak söylüyorum adalet neyse yerini bulsun. Mühebbet ise mühebbet yesin, 10 yılsa 10 yıl yesin. Bir polisimi öldürecek kadar adi köpek benim gözümde. Devlet maddeyi ortadan kaldırsın bu kadar söylüyorum" dedi.

'ÖLEN POLİSİN AİLESİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM'

Polisi Öldüren Katil Zanlısının Annesi Konuştu, Söyledikleri Dehşete Düşürdü 11

Dede Bayram Geçti ise,"Cezaysa cezasını versinler, idamsa idama versinler. Ben o ölen polisin ailesinden özür diliyorum. Ne gerekiyorsa biz evine gideceğiz. O da bizim bir evladımız. Bu çocuk karakoldan kaçtığı zaman niye sahip çıkmadılar. Çocugu gece gündüz eve alamadık. Kac defa savcıya gönderdik, evden uzaklaştırma kararı çıkarttık, tutuklama kararı çıkarttık" dedi.

İMZA ŞARTINI İHLAL ETMİŞ

Polisi Öldüren Katil Zanlısının Annesi Konuştu, Söyledikleri Dehşete Düşürdü 8

NTV'nin Adalet Bakanlığı kaynaklarından öğrendiği bilgiye göre, saldırganın hakkında 15 kez adli işlem yapıldığı ve 5 adli işlemde kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği ortaya çıktı.

Zanlının bir dosyasında hükmün açıkmasının geri bırakıldığı da ifade edilirken devam eden 5 dava dosyası olduğu öğrenildi.

Polisi Öldüren Katil Zanlısının Annesi Konuştu, Söyledikleri Dehşete Düşürdü 7

"Kasten Yaralama" suçundan Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, 3 ay süreyle adli kontrol şartı kararı verdiği ve haftada iki gün olan pazartesi ve çarşamba günlerinde imza vermek için karakola gitmesi gerektiği gereken zanlının ihlal gerçekleştirdiği ifade edildi.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, imza verme şartının yerine getirilmediğini polisin savcılığa bildirmediği dile getirdi. Yetkililer, bu durumun savcılığa bildirilmesi durumunda adli kontrol şartının kaldırılacağına ve saldırgana hapis cezası verileceğine yönelik bir bir karar çıkacağını ifade ettiler.

Polisi Öldüren Katil Zanlısının Annesi Konuştu, Söyledikleri Dehşete Düşürdü 10

Polisi Öldüren Katil Zanlısının Annesi Konuştu, Söyledikleri Dehşete Düşürdü 9

 

Kaynak: (Haber Merkezi)