Güncel

Psikiyatri Uzmanı Dahil 4 Şüpheli Uyuşturucu Ticaretinde Yakalandı!

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, özel klinik sahibi ve psikiyatri uzmanı T.G. dahil olmak üzere 4 zanlı, usulsüz reçetelerle piyasada ticaret yapmakla suçlanarak gözaltına alındı.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, özel bir klinikte uyuşturucu içerikli ilaçları reçete ederek ticaretini yapan iddia edilen psikiyatri uzmanı T.G'ye yönelik jandarma ekiplerince teknik takip başlatıldı. 3 ay süren takip sonucunda, T.G'nin hasta kişilerin bilgilerini usulsüz yollarla elde ederek yeşil reçeteli ilaç yazdığı ve bu ilaçların sokak satıcıları aracılığıyla satıldığı belirlendi.

"Uyuşturucu madde imal ve ticareti" suçunu işledikleri tespit edilen şüphelilere yönelik yapılan eş zamanlı baskınlarda, psikiyatri uzmanı T.G. ve eşi B.G, sekreteri H.B.Ö. ile sokak satıcısı R.A. gözaltına alındı. Operasyon sırasında yapılan aramalarda, 1549 sentetik uyuşturucu hap, 3 gram esrar, 3 gram kenevir tohumu, 2 uyuşturucu kullanma aparatı, 5 cep telefonu, 2 dizüstü bilgisayar ve 2 hard disk ele geçirildi.

Ekipler, takip sürecinde yapılan ara yakalama faaliyetinde ise 1313 sentetik ecza hap buldu. Operasyon sonucunda, 167 usulsüz reçete yazılarak kamunun yaklaşık 2 milyon lira zarar uğratıldığı tespit edildi.

Gözaltına alınan 4 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor, soruşturma detaylarıyla birlikte devam ediyor.

(AA)