Aile Danışmanı Psikolog Faruk Günaydın yaptığı, açıklamalarda son yıllarda şer güçleri tarafından hedef alınan aile kurumunun korunması için hem devletin hem de bireylerin acil olarak harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

 Günümüzde sağlıklı bir toplumsal yapının oluşması tamamen sağlıklı ailelerin varlığına bağlıolduğuna değinen Günaydın, şu anda ise aile için tehlike çanlarının çalmaya devam ettiğini söyledi.

Bu çanların son 20 yıldır çaldığını aktaran Günaydın, son 20 yılda kaba evlenme hızı yüzde 20 azalırken kaba boşanma hızı ise yüzde 47 oranında arttığına dikkat çekti. Günaydın, "Bu verilerin bizim için iyi olmadığını aklı başında herkes bilir." dedi.

"Aile yapısının korunması için seferberlik başlatılmalıdır"

Sağlık bir ailenin, toplumun inşası için herkesin adeta seferberlik halinde olması gerektiğinin altını çizen Günaydın, "Aile yapısının korunması için seferberlik başlatılmalıdır. Bundan dolayı almamız gereken önlemler elbette ki var ama bu işte en büyük sorumluluk tabi ki eşlere düşüyor. Aslında fıtratın sahibi evlenmedeki amacı Rum Suresinde belirtiyor. Rum Suresinde Allah celle celaluhu, 'Kendilerinden huzura ereceğiniz eşler yaratıp' diye devam eden ayette aslında evliliğin huzur bulma yeri olduğunu, oranın nefes alacağımız yer olduğunu belirtiyor." dedi.

6 Kişilik Aile Denizde Boğulma Tehlikesi Geçirdi 6 Kişilik Aile Denizde Boğulma Tehlikesi Geçirdi

"Aile kurumu nefes aldığımız bir ortam olmalı"

Boşanma nedenlerinden birinin tarafların birbirlerine karşı sorumluluklarını yerine getirmemelerinden kaynaklandığını ifade eden Günaydın, "Aile, evlilik gibi kurumlar tartışmanın, çatışmanın olduğu ortamlar değil, tam aksine nefes aldığımız bir ortam oluşturarak aile yapımızı sağlıklı bir şekilde koruyabiliriz. Maalesef günümüzde bunların eksik olduğunu görüyoruz. Tabi boşanmadaki nedenlerden bazıları cinsiyete göre değişebiliyor ama büyük oranda bir genelleme yapacaksak tamamen tarafların sorumsuzluk ve ilgisizlikten kaynaklandığını ifade edebiliriz." diye konuştu.

Haber Kapak Şablon 2024 07 12T153210.302

"Sağlıklı bir aile olmazsa toplum çöker"

Günümüzde aldatma ve boşanma oranlarının giderek arttığına işaret eden Günaydın, şöyle devam etti:

Bunu önlemek için bir seferberlik oluşturulmalı, tüm kamu kurumları işbirliği içerisinde mücadele içerisine girmelidirler. Çünkü sağlıklı bir aile yapısı olmadığı zaman bu toplumun çöküşü manasına geliyor. Gelecek nesillere bir miras bırakmak istiyorsak aile yapımızı korumamız gerektiğini düşünüyorum. Eşlerin, kendi aralarında halledilecek bir meseleyi, kendi aralarında halletmelerini tavsiye ediyorum. Aileler işin içerisine girdiği zaman maalesef sorun daha da büyüyebilir. Meselelerini çözemiyorlarsa ondan sonra ailelerine veya aile danışmanı ya da uzmandan destek almaları gerektiğini ifade etmek isterim."

Kaynak: İLKHA