Romanya'nın başkenti Bükreş'e 10 km uzaklıktaki Crevedia kasabasında bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen üzücü patlama olayı ülkeyi sarsarken, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 57 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar arasında ciddi yanıklar olan ve ağır durumda olanlar bulunuyor.

Patlamaların ardışık olarak yaşandığı akaryakıt istasyonunda, patlama anında gaz doldurma işlemi yapıldığı belirtildi. Ancak daha da endişe verici olan detay, istasyonun ruhsatsız bir şekilde faaliyet gösterdiği gerçeği oldu.

Siyonist İşgalciler Beyrut'ta Sivilleri Hedef Aldı: 18 Şehit, 92 Yaralı Siyonist İşgalciler Beyrut'ta Sivilleri Hedef Aldı: 18 Şehit, 92 Yaralı

Cumhurbaşkanı Iohannis, Crevedia Patlamasına İlişkin Açıklama Yaptı

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, bu trajik olaya ilişkin bir açıklama yaparak derin üzüntüsünü ifade etti. Iohannis,

"Romanya yeni bir trajedi yaşadı ve Crevedia'daki patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan herkes için derin bir üzüntü duyuyorum. Etkilenenlere gerekli tüm desteği sağlamak ve acil tedaviye erişimlerini kolaylaştırmak şu anda önceliğimiz. Durum istikrara kavuştuğunda, olayın nedenleri hakkında hızlıca bir soruşturma başlatılmalı"

dedi. Patlamanın nedenleri ve istasyonun ruhsatsız faaliyetleri konusunda detaylı bir soruşturma yapılması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)