Sağlık Çalışanlarından İsrail Protestosu: Sessiz Yürüyüş 12. Haftasında

Erzurum'da görev yapan sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı soykırım ve katliamların 12'inci haftasında sessiz yürüyüş yaparak katliam ve soykırımı proteste ettiler.

Erzurum'da görev yapan hekimler ve sağlık görevlileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı düzenledikleri "Sessiz Yürüyüş" etkinliğini 12. haftasında gerçekleştirdi. Lala Mustafa Paşa Cami önünde her hafta düzenlenen etkinlikte, sağlık çalışanları Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya geldi.

Sağlık çalışanları, İsrail aleyhine yazıların yer aldığı dövizler ve pankartlarla donanarak Yakutiye Medresesi'ne doğru sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yakutiye Medresesi önünde toplanan sağlıkçılar adına konuşan Dr. Bünyamin Yeşilyurt, 6 Şubat'taki depremin birinci yılında hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

"İşgalci siyonistlerin Filistin topraklarında işlediği suçlar büyüyerek devam ediyor"

Dr. Yeşilyurt, İsrail'in Filistin topraklarında işlediği suçları lanetleyerek,"5-6 yaşında veya konuşmaya yeni başlayan çocukların 'bu hayattan yorulduk, ölüm bu hayattan daha merhametli' cümlelerine şahitlik ediyoruz. İşgalci siyonistlerin Filistin topraklarında işlediği suçlar büyüyerek devam ediyor. Terörist İsrail, yalnızca Filistin halkına karşı değil, bütün insanlığa karşı barbarca suçlar işlemeye devam ediyor." diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için dua edildi.(İHA)