Güncel

Salata da soğuktan korur mu, demeyin! Bu salatayı yiyince tüm fikriniz değişecek! Virüslere koruma kalkanı kuruyor…

Kışın sağlıklı beslenmek için vitamin ve mineral açısından zengin gıdalar tüketmek önemlidir. Bu gıdalar, bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve hastalıklara karşı korur. İşte size, hem sağlıklı hem de lezzetli bir salata tarifi.

Haberimizde tarifini vereceğimiz salata, ton balığı içermektedir. Ton balığının Omega 3 yağı bakımından çok zengin olduğu biliniyor. Omega 3 yağ asitleri, kalp sağlığına, beyin fonksiyonlarına ve cilt sağlığına iyi gelir.

Bunun yanında bu salatada bulunan sebzeler de vücudumuza faydalı vitamin ve mineraller sağlar. Bu salatayı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve salatanın yapılışı haberimizde.

TON BALIKLI SALATA MALZEMELERİ:

Kış aylarında güzel bir beslenme rutini ile hastalıklardan korunabilirsiniz. Bol vitaminli ve koruyucu yiyecekler hem vücudunuzu zinde tutar hem de içeriği sayesinde hastalıkların vücuda girmesini engeller. Pek çok birey salatanın kış aylarında koruyucu bir kalkan olduğunu düşünmez. Hafif bir yiyecek olan salatayı eğer tarif ettiğimiz gibi yaparsanız kış aylarını hastalıksız bir şekilde atlatabileceğinizden hiç şüpheniz olmasın.

Karışık yeşil yapraklı marul

1 su bardağı çeri domates

1 salatalık

1 kırmızı soğan

1 kutu konserve ton balığı

Yarım limon suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

TON BALIKLI SALATA YAPILIŞI:

Yeşil yapraklı marulu iyice yıkayın ve büyük parçalar halinde doğrayın. Salata tabağına alın. Çeri domatesleri yıkayın ve ikiye veya dörde bölün. Ton balığını süzün ve salata tabağındaki sebzelerin üzerine serpiştirin.

Yarım limonun suyunu, zeytinyağını, tuz ve karabiberi bir kase kullanarak karıştırın. İsterseniz bir diş sarımsağı da rendeleyip bu karışıma ekleyebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz sosu salatanın üstüne dökün ve güzel bir şekilde harmanlayın. Salatayı servis etmeden evvel buzdolabında bir süre bekletmeniz durumunda salatanız çok daha lezzetlenecektir.

Ton balıklı salata tarifi, kış aylarında sağlıklı kalmak için ideal bir seçimdir. Bu salata, bağışıklık sistemimizi güçlendirecek ve kış aylarında sizi hastalıklardan koruyacak vitamin ve mineral bakımından zengin bir besindir. Size şimdiden şifa ve afiyet olsun.

Kaynak: Haber Merkezi