Şanlıurfa'da Çevre Dostu Projeyle 6 Bin Ağaç Kurtarıldı

Şanlıurfa'nın Haliliye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın liderliğinde yürütülen sıfır atık projeleri, bir yılda toplanan geri dönüştürülebilir atıklar aracılığıyla 6 bin ağacın kesilmesini ve 3 milyon ton su kirliliğinin önlendiğini gösterdi.

Şanlıurfa'nın Haliliye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın liderliğinde hayata geçirilen sıfır atık projeleri, çevre koruma ve sürdürülebilirlik adına önemli başarılar elde ediyor. Projeler arasında yer alan sıfır atık marketleri, vatandaşları geri dönüşüme teşvik ederken, toplanan atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla çevre dostu bir yaklaşım benimseniyor.

Çevre Bilincini Artırarak Vatandaşları Ödüllendiriyor

Şair Nabi, Ahmet Yesevi ve Devteyşti mahallelerinde kurulan sıfır atık marketleri, puan sistemiyle vatandaşları ödüllendirerek çevre bilincini artırıyor. Proje kapsamında son bir yılda toplanan geri dönüştürülebilir atıkların miktarı dikkat çekiyor. 367 ton kağıt karton, 83 ton plastik, 33 ton cam, 67 ton metal, 3 bin ton bitkisel atık yap ve 10 bin adet atık pil, sıfır atık marketler ve geri dönüşüm materyalleri aracılığıyla toplandı.

Yapılan açıklamaya göre, bu atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla 6 bin 233 ağacın kesilmesinin ve atık yağlarla 3 milyon ton su kirliliğinin önlendiği belirtildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, şehir genelinde çevre dostu alışkanlıkların yaygınlaşmasına önemli katkı sağlıyor. (İHA)