Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Murat Ziya Bağış, klinikte uyguladıkları minimal invaziv ameliyatlar arasına bir yenisini eklediklerini duyurdu. Bu kez, kalbin önemli bir damarının tamamen tıkanması nedeniyle gelişen bir durumu çözmek amacıyla yapılan By-Pass ameliyatı, teknolojik bir devrimle gerçekleştirildi.

Kalp Durdurulmadan Gerçekleştirildi

Dr. Bağış, önceki stent uygulamalarına rağmen tıkanan damarı olan bir hastanın başvurusu üzerine, kalp akciğer pompası kullanmadan, kalbin durdurulmadan ve sadece 5 santimlik bir kesi ile by-pass işlemi gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu yöntemin Şanlıurfa'da ilk defa uygulandığını vurgulayan Bağış, minimal invaziv cerrahi ile hastaların iyileşme sürecini hızlandırmayı ve yoğun bakım sürelerini azaltmayı amaçladıklarını söyledi.

kalp-calisirken.webp

Minimal invaziv ameliyatın hastalara sağladığı avantajlara değinen Dr. Bağış, hastaların hastanede kalış sürelerini kısaltmanın yanı sıra kapalı kalp ameliyatının getirdiği kolaylıklardan da faydalandıklarını ifade etti. Teknolojinin cerrahi pratiğe getirdiği bu yenilik, kalp cerrahisinde daha güvenli ve etkili çözümler sunma potansiyeli taşıyor. (İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)