Güncel

Şanlıurfa'da Medrese İlimlerini Tamamlayan Alimler İcazet Aldı

Şanlıurfa'da medrese ilimlerini yeni bitiren 30 alim için icazet töreni düzenlendi.

Şanlıurfa Mevlana Aşıkları Derneği (MAKSAD-DER) tarafından düzenlenen icazet töreni gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, kaside ve salâvatlar eşliğinde devam etti.

Lübnan’dan Dr. Şeyh Halim Cemil, Ürdün’den Şeyh Cemal, Suriye’den Şeyh Zahid el Haznevi, Ceylanpınar’dan Seyda Şeyh Muhammed Ali, Siirt’ten Şeyh Hüseyin, Mardin’den Seyda Şeyh Ali Becirmani, Siirt’ten Şeyh Abdülgafur Sisemi, Prof.Dr. Şeyh Fadıl Geylani, Seyda İbrahim Öztürk, Seyda Emin Hoca, Melle Ceren Hoca, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Koç, Eyyubiye İlçe Müftüsü Osman Ormağ, Haliliye İlçe Müftüsü Abdülhakim Öz'ün yanı sıra yurt içi ve yurt dışından birçok davetli, icazet programına katıldı.

Programda Türkiye ve bölgeden birçok alim, Şanlıurfa'daki medrese eğitimlerinden sonra icazet aldı.

Şanlıurfa Mevlana Aşıkları Derneği'nin (MAKSAD-DER) kurucusu ve baş müderrisi Abdülhakim Taşkın Hoca, icazet programına katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür ederek icazet alan alimleri tebrik etti. İcazet programında Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan ise ilim öğrenmenin önemine ve ahlaklı yetişmenin değerine vurgu yaptı.

Bölge âlimleri de Şanlıurfa'da yetişen ilim adamlarının insanlığa hizmet yolunda büyük görevleri olduğunu ve insanlığa katacakları artı değerlere dikkat çekti. Taşkın Hoca, 30 talebeye icazet verdiklerini ve emeği geçen müderrislere teşekkür ettiğini ifade ederek, "Icazet alan talebelerimizin ilimleriyle amel etmeleri, ilimlerini yaymalarını, ilim bayrağını ta ufuklara kadar taşımayı Allah nasip etsin." dedi.

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan ise "MAKSAD-DER'de düzenlenen bu güzel program için emeği geçenlerden Allah razı olsun. Abdülhekim Seyda'nın çok güzel hizmetleri var. Her yaşta, her meslekte ve her seviyedeki insanımıza ve en önemlisi gençlerimize güzel ahlak ve ilim öğretiyor." ifadelerini kullandı. Allah'ın sonsuz ilminden bahseden Dr. Şeyh Halim Cemil ise Allah inancı ve ilmin önemine dikkat çekti.

30 alim için yapılan icazet töreninin ardından Kur'an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye edildi. Ayrıca, icazet programına katılan davetlilere yemek ikram edildi. (İLKHA)