Güncel

Sel Felaketinde Erken Tahliyeler Can Kurtardı

Düzce ilinde yaşanan sel felaketinde, Fındıklı Aksu köyü büyük bir felaketin eşiğinden dönerek can kaybının önüne geçti. Felaket sonucunda 4 ev tamamen yıkılırken, 11 ev de ağır hasar aldı.

Merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Fındıklı Aksu köyünde, Aksu Deresi üzerinden geçen 80 haneli köy, yoğun yağışların neden olduğu sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Düzce genelinde yaklaşık 3 gün boyunca etkili olan şiddetli yağışlar, köyde 4 evin yıkılmasına ve 11 evin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Ayrıca, sel sularının etkisiyle 2 köprü de yıkıldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün zamanında yapılan uyarıları ve Düzce Valiliği'nin AFAD koordinasyonunda dere yatağında yaşayan insanların erken tahliye kararı, can kaybının yaşanmasını engelledi. Hızlı ve etkili bir şekilde harekete geçen yetkililer, köy sakinlerini güvenli bölgelere sevk ederek riskli alanlardan uzaklaşmalarını sağladı.

Bu acil tedbirler sayesinde, Fındıklı Aksu köyünde can kaybı yaşanmadı ve köy halkının güvenliği sağlandı. Sel felaketi sonrasında hasar tespit çalışmaları başlatılarak, etkilenen bölgelerin yeniden yapılandırılması için çalışmalara başlanacak.