Osmaniye'de sıcak havalardan bunalan gençler, serinlemek için sulama kanalına girmeye karar verdiler ancak bu karar onlara acı bir son yaşattı. Osmaniye merkeze bağlı Kesmeburun köyü yakınlarında bulunan Devlet Su İşlerine (DİS) ait sulama kanalında meydana gelen olayda, 3 Suriyeli genç yaşadıkları akıntıya kapılınca büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldılar.

Serinlemek amacıyla sulama kanalına giren üç genç, akıntının etkisiyle kontrolü kaybetti ve suda sürüklenmeye başladı. Suya giren gençlerden biri kendi imkanlarıyla sudan çıkmayı başarırken, diğerleri için kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Olayı görenler, gençlerin hayatta kalabilmesi için bir ip sarkıtarak onların tutunmalarını istediler. Ancak akıntıya kapılarak suda kaybolan Muhammed Musullu'nun kendini kurtarması mümkün olmadı ve cansız bedeni bir süre sonra 2 kilometre ötede bulundu.

Durumu fark eden vatandaşlar hemen yetkililere haber verdi ve olay yerine gelen Osmaniye Belediyesine bağlı dalgıç ekipleri, Muhammed Musullu için arama çalışmalarına başladı. Yoğun çaba sonucunda gencin suya girdiği yerin yaklaşık 2 kilometre ötesinde cansız bedenine ulaşıldı.

SGK'den "Yenidoğan Çetesi" Soruşturmasına İlişkin Açıklama SGK'den "Yenidoğan Çetesi" Soruşturmasına İlişkin Açıklama

Hayatını kaybeden Muhammed Musullu'nun cansız bedeni Osmaniye Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Olayın ardından üzüntü ve endişe dolu anlar yaşanırken, yetkililer vatandaşları suya girmeye karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)