Güncel

Sığınmacılara yönelik insanlık dışı muamele!

Türkiye’de sığınmacı karşıtlığı giderek artarken, sınırda görevli askerlerin sığınmacılara yönelik işkence yaptığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Sosyal medya kullanıcıları, bu insanlık dışı muameleye tepki göstererek, yetkilileri göreve çağırdı.

Türkiye’de bazı siyasi partilerin öncülük ettiği sığınmacı karşıtlığı giderek artıyor. İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan sığınmacılara yönelik kötü muamele insanlık dışı boyutlara ulaştı.

Sansasyonel Turan Birliği tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde sınırda görevli askerlerin sığınmacılara yönelik kötü muamelesi büyük tepki çekti. Görüntülerde, askerlerin sığınmacılara küfür ettiği, tekme ve tokat attığı, üzerlerine su döktüğü ve eşyalarını yaktığı görülüyor.

Söz konusu görüntülere tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, “Yunanistan’ın sığınmacılara yönelik işkencelerini eleştirirken bu bize yakıştı mı” diye sordu, yetkilileri bu insanlık dışı muameleye karşı göreve çağırdı.

Siyasilerce körüklenen sığınmacı karşıtlığı toplumda hızla yayılırken geçtiğimiz günlerde Silivri’de serinlemek için sulama göletine giren ve boğularak hayatını kaybeden Suriyeli 3 küçük kardeşin haberine yapılan yorumlar kan dondurdu.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda, “Allah’ım sen büyüksün”, “Kurtulduk birkaç tane pislikten”, “Birkaç tane daha olsa ne güzel olurdu” gibi ifadeler kullanıldı.

Bu yorumlara karşı da tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, “Bu nasıl bir vicdansızlıktır”, “Bu nasıl bir insafsızlıktır”, “Bu nasıl bir insanlıktır” diye yazdı.

Sığınmacılara yönelik ayrımcılık ve nefret söyleminin artması, toplumsal barış ve huzuru tehdit ediyor. Sığınmacılara yönelik insan hakları ihlallerinin önlenmesi için yetkililerin acil olarak adım atması gerekiyor.