Bölge

Silah Kaçakçılığına Darbe: Kaleşnikov ve Av Tüfekleri Ele Geçirildi

Kars’ın Kağızman ilçesinde düzenlenen operasyonda Kaleşnikov piyade tüfeği, mühimmat ve çok sayıda av tüfeği ele geçirilirken olayla ilgili 3 kişiden 1'i tutuklandı.

Kars İl Jandarma Komutanlığı, yasadışı silah ticareti yaptığı tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Alınan bilgiye göre, Kağızman ilçesi Evyapan köyünde ikamet eden K.K. (22), K.A. (45) ve Z.K. (31)'nin evlerinde silah ve mühimmat bulunduğu öğrenildi. Bunun üzerine jandarma ekipleri harekete geçti ve şüphelilerin evlerine baskın düzenledi.

Operasyonda, 1 Kaleşnikov piyade tüfeği, 1 Kaleşnikov şarjörü, 36 Kaleşnikov mühimmatı, 2 av tüfeği, 68 av tüfeği mühimmatı, 3 el dürbünü ve 1 av bıçağı ele geçirildi. Silah ve mühimmatlara el konulurken, şüpheliler gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden K.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki şüpheli, K.K. ve Z.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığımız Halkımızın huzur ve güvenliğini, emniyet ve asayişi sağlamak maksadıyla mesai mefhumu gözetmeksizin çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” denildi.