Site Sakinleri Tedirgin: Binalar Uçurum Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Elazığ'da yaklaşık 6 ay önce çöken istinat duvarı, şiddetli yağışların etkisiyle bir kez daha çöktü. Duvarın altında kalan binalar, uçurumun eşiğine sürüklendi.

Abdullah Paşa Mahallesi'nde yer alan bir sitenin istinat duvarında meydana gelen kısmi çökmeler, binaları uçurum tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. İhlas Haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre;

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısının ardından başlayan sağanak yağmur, kent genelinde bazı istinat duvarlarında çökmelere neden oldu. Sitedeki istinat duvarının çökmesi sonucu duvarın üst kısmında bulunan 12 katlı iki bina tedirginlik yarattı.

Site sakinleri, her yağış döneminde benzer sorunlar yaşandığını belirterek, özellikle çocuk parkının bulunduğu bölgede acil ve kalıcı çözümler talep ediyor. Yağışlar nedeniyle çöken duvarın geriye doğru yaklaşması, binaların önündeki alanın boşalması durumunda olası tehlikelere işaret ediyor.

Site sakinleri acil çözüm istiyor

Yaşanan olayla ilgili konuşan site sakini Volkan Balcı,''Buradaki duvar, bu bir sene içerisinde yıkıldı. Aracımızı kıl payı kurtardık. Sonradan yine yıkıldı. Görülen toprak kısımlar, yağmur yağdıkça hepsi yıkılacak, dökülecek. Ayrıca burada çocuk parkı var ve bu sefer de çocukların canına mal olacak. Bu cenazenin bir an önce kaldırılması lazım. Binanın önü boşaldığı zaman ne olacak tahmin bile edemiyorum. Buna bir an evvel çözüm bulunmasını istiyoruz'' dedi.

Önceki yağışlar sonrasında aynı istinat duvarının çökmesi sonucu bir aracın zarar gördüğü ve onarımına başlandığı öğrenildi.