Dünya

Siyonist İşgalciler Beyrut'ta Sivilleri Hedef Aldı: 18 Şehit, 92 Yaralı

Beyrut'un merkezinde düzenlenen saldırıda 18 kişi hayatını kaybederken, 92 kişi yaralandı. Sağlık Bakanlığı, saldırının sivillere yönelik olduğunu duyurdu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, siyonist işgalcilerin Beyrut'un merkezinde sivillerin yaşadığı iki binaya gerçekleştirdiği hava saldırısında 18 kişinin şehit olduğunu ve 92 kişinin yaralandığını açıkladı.

Patlamaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Saldırıda hedef alınan iki bina tamamen yıkılırken, çevredeki evlerde ve araçlarda da ciddi hasar meydana geldi.

İşgal medyası, saldırının hedefinde Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın kayınbiraderi olan Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Vafik Safa'nın bulunduğunu iddia etti. Ancak, bu iddialara karşılık ne siyonist işgalcilerden ne de Hizbullah’tan henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023 tarihinden itibaren Hizbullah ile kontrollü çatışmalara devam ederken, son olarak 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana saldırılar sonucu 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplamda 2 bin 141 kişi hayatını kaybetti.