Adana, Türkiye'nin önemli soğan üretim merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Bu yılın kış mevsiminin ılıman geçmesiyle birlikte, turfanda soğan hasadı da erken başladı. İklim şartlarının etkisiyle önceki yıllara göre 15-20 gün önce başlayan hasat, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bölgeye yeterli miktarda mevsimlik işçinin gelmemesi sebebiyle sınırlı tarlalarda gerçekleşiyor.

Adana'nın bereketli topraklarından elde edilen soğanlar, Türkiye'nin farklı bölgelerine ulaştırılıyor. Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, hasat sürecinde üreticileri ziyaret ederek bilgi alıyor ve işçilerle sohbet ediyor.

Kökçüoğlu, "Adana'nın bereketli toprağında bereketli ikliminde Türkiye'de ilk soğan hasadını yapmak üzere tarlamıza geldik. İşçilerimizle birlikte sabah 6.30'dan akşam 7-8.00'e kadar süren bir süreçte soğan üretimi yapıyoruz. Soğan malumunuz her evde, her sofrada neredeyse her yemeğinin içerisinde olan, gerçekten ekonomik değeri bulunan bir ürün. İlimizde 25 bin dekarlık bir alanda 100 bin ton civarında bir üretimimiz var." vurguladı.

Hasadın erken başlamasıyla birlikte, üreticiler de bereketli bir sezon geçireceklerine inanıyorlar. Soğan üreticisi Osman Yeşilmeşe, bu yıl hava şartlarının kendilerine olumlu etkilerinin olduğunu belirterek, verimin artacağını ve dekara düşen tonajın yükseleceğini ifade ediyor.

(İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)