Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında son bir hafta içinde yapılan operasyonlarda 95 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık tarafından düzenlenen basın toplantısında verilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörü kaynağında yok etme stratejisi doğrultusunda yürütülen operasyonlarda toplamda 1 Ocak'tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.963'e ulaştı. Bu sayı Irak'ın kuzeyinde 983 ve Suriye'nin kuzeyinde 980 teröristi kapsıyor.

Yumurta Alacaklar Dikkat: Yeni Sistem Geldi Yumurtaya Yumurta Alacaklar Dikkat: Yeni Sistem Geldi Yumurtaya

Milli Savunma Bakanlığı 1

Operasyonlar Sonucunda Irak'ın Kuzeyinde 41 Hedef İmha Edildi

Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki toplam 41 hedef başarıyla imha edildi. Bu harekatlarda, 27 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ayrıca, bu hafta içinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist Habur’daki hudut karakoluna teslim oldu.

Hudutlarda Yasa Dışı Geçişlerde 493 Kişi Yakalandı

Hudutlarda yapılan denetimlerde, yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 493 kişi yakalandı, 1.545 kişi ise hududu geçemeden engellendi. Yakalananlardan 6’sının terör örgütü mensubu olduğu belirlendi. Yasa dışı geçişlere karşı alınan tedbirlerle, 1 Ocak’tan bu yana yakalanan kişi sayısı 10.091’e, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı ise 75.332’ye yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı

Muhabir: Mehtap Çelebi