Adli kontrolle serbest bırakıldıktan sonra yeniden gözaltına alınan R.A.'nın, Salim Güran ile Kürtçe yaptığı konuşma uzman ekip tarafından çözüldü. Salim Güran’ın 'O sondaki köşede sana ait bir şeyin düşmüş, sana ait bir şey sondaki yamaçta, yamacın köşesi taş, biri yerde' sözlerine R.A.’nın 'Tamam henüz bende değil. Tamam, daha ölmemiş' cevabını verdiği ortaya çıktı.

Narin Güran'ın Mezarı 1

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan, 19 gün sonra dere yatağında, çuval içerisinde, üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış cesedi bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün adli kontrolle serbest bırakılan tutuklu sanık Salim Güran’ın işçisi R.A. ile yaptığı görüşme soruşturma dosyasına girdi.

'TAMAM, DAHA ÖLMEMİŞ'

Narin Cinayetiyle Ilgili Anne Ve Ağabey Dahil 8 Şüpheli Tutuklandı 8

Telefonda yapılan imaj çalışmasında Salim Güran ile R.A. arasında yapılan Kürtçe görüşme, uzman ekip tarafından çözümlendi. İfadesinde Salim Güran ile 21 Ağustos’ta 08.33, 15.52, 18.37, 18.51, 18.52 ve 18.54’te yapmış olduğu görüşmelerin içeriğini sorulan R.A., hiçbir konuşmayı hatırlamadığını söyledi.

Cep telefonlarında yapılan imaj çalışmalarında, aralarında yapılan görüşmede Salim'in 'O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey, sondaki yamaçta. Yamacın köşesi taş' şeklinde konuşmaya karşılık, 'eeee' şeklinde cevap verdiğiniz, Salim Güran’ın da 'Biri yerde' şeklinde cevap verdiği, buna karşılık 'Tamam henüz bende değil, tamam daha ölmemiş' diye cevap verdiğiniz konuşmaya ilişkin diyecekleriniz nelerdir? Sorusu üzerine R.A., 'Valla ben böyle bir şey hatırlamıyorum' cevabını verdi.

'PAMUK KURTLANMASI OLAYI, OLAY GÜNÜ GERÇEKLEŞMEMİŞTİ'

Narin Cinayeti Soruşturmasında Itirafçıya Sorulan O Sorular Dikkat Çekti 2

R.A. ayrıca kendisine sorulan, 'Salim'in yanınızdan hiç ayrılmadığını beyan etmenize rağmen Salim’in alınan ifadesinde Mehmet Şerif Güran’ın tarlasına gittiğini ve pamuk tarlasındaki kurtlanmasına ilişkin Mehmet Şerif Güran ile görüştüğünü beyan ettiğini, bu hususun beyanınızla çeliştiği, bu çelişki hakkında diyecekleriniz nelerdir? sorusu üzerine 'Hatırladığım pamuk kurtlanması olayı, olay günü gerçekleşmemişti' dedi.

R.A., diğer tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar’ı tanıyıp tanımadığı sorusuna ise 'Ben o köyde sadece muhtarı tanırım. Başka hiç kimseyi tanımam' cevabını verdi.

Sorgusunda birçok soruya çelişkili yanıtlar verdi

Narin Güran'ın Cansız Bedenini Dereye Bıraktığını Itiraf Eden Zanlıdan Tehdit Edildiği Iddiası 1

Ayrıca R.A. sorgu sırasında birçok soruya çelişkili yanıtlar verdi. İfadesinde özellikle muhtar Salim Güran'ın üstünü değiştirmek dışında saat 14:00'dan sonra yanından hiç ayrılmadığını ve tarlada olduklarını iddia eden R.A., Salim Güran'ın 14.00-15.00 saatleri arasında yanlarına geldiğini, "Ben eve gidip üstümü değiştirip geleceğim" dedikten sonra gittiğini, 5-10 dakika sonra muhtarın tekrar sondajın başına geldiğini öne sürdü.

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Bin 78 Kök Hint Keneviri ve 21 Kilo Esrar Ele Geçirildi Uyuşturucu Operasyonunda 3 Bin 78 Kök Hint Keneviri ve 21 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Soruşturma savcısı, Salim Güran'ın ifadesinde tarladan başka yerlere gittiğine yönelik ifadeleri hatırlatarak "Bu çelişkiye ilişkin beyanınız nedir" diye sordu. Ancak R.A., "Bu çelişkiye ilişkin söyleyecek bir şeyim yoktur" dedi.

Beş görüşmeyi de hatırlamadı

İşte Narin’i Dereye Gömen Itirafçının Rotası

Şüpheliye Salim Güran ile 21 Ağustos günü 08.33, 15.52, 18.37, 18.52 ve 18.54'te yaptığı görüşmeler de soruldu. Ancak R.A. bu görüşmeleri hatırlamadığını öne sürdü.

İfadede Nevzat B.'nin 15.08'den yaklaşık 15-20 dakika sonra Salim Güran'ın kendisine Narin'in babaası Arif Güran'ın ahırının olduğu taraftaki tepe kısmından seslenerek "Hazırlan, seninle işimiz var" dedikten kısa süre yanına geldiğini ve Narin'in bedenini kendisine verdiğini beyan ettiği anımsatıldı.

Narin’in Cansız Bedeni Bulundu Köye Giriş Çıkışlar Kapatıldı (1)

Buna karşılık R.A.'nın saat 14.00'dan 20.00'a kadar Salim Güran'ın yanından ayrılmadığını beyan ederek çelişkiye düştüğü sorguda söylendi. R.A. ise "Bu hususta diyecek bir şeyim yoktur" ifadesini kullandı.

"Salim'i neden korumaya çalışıyorsunuz?"

Soruşturma savcısı, "Tüm bu çelişkiler ışığında neden Salim Güran'ı korumaya çalışıyorsunuz" diye soruldu. R.A. ise "Ben Salim'i korumuyorum. Salim saat 14.00'dan sonra kıyafet değiştirmek için gitmesi dışında yanımdan ayrılmadı" dedi.

Kaynak: (Haber Merkezi)