Ankara’da, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) maymun çiçeğini "uluslararası öneme sahip halk sağlığı acil durumu" olarak ilan etmesinin ardından, sağlık tedbirleri artırıldı. Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri’nde toplam dört kişi, maymun çiçeği şüphesi nedeniyle karantinaya alındığı öğrenildi.

Maymun Çiçeği Virüsü Hakkında Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Açıklama Maymun Çiçeği Virüsü Hakkında Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Açıklama

Turkiyede Maymun Cicegi Vakasinin Tespit Edildi Mi Aciklama Geldi 1723205867 3681

Sözcü gazetesinin haberine göre, Etlik Şehir Hastanesi'nde bir kişi, maymun çiçeği belirtileri gösterdiği için karantinaya alındı. Bilkent Şehir Hastanesi'nde ise üç kişi benzer şüphelerle izolasyona alındı.

Haber Kapak Şablon 2024 08 22T121154.034

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'de henüz maymun çiçeği vakası bildirilmediğini belirtirken, hastanelere başvuran vakaların olduğunu açıkladı. Memişoğlu, vatandaşları paniğe kapılmamaları konusunda uyararak, Covid-19 salgını gibi geniş çaplı bir salgının söz konusu olmadığını ifade etti. Ayrıca, sınır kapılarında gerekli kontrollerin yapıldığını ve ek tedbir alınmayacağını duyurdu.

Kaynak: Sözcü