Ülkemizde Polat ailesi ile birlikte yakın takip altına alınan fenomenler gündemden düşmezken yurt dışından şaşkınlık yaratan bir haber geldi. Sosyal medyanın yaygın kullanımı ile popülerliğini artıran bir Instagram modelinin aslında gerçek olmadığı öğrenildi.

Gündeme bomba gibi düşen habere göre yapay zeka her alanda olduğu gibi sosyal medyada da varlığını hissettirdi. Kısa süre içerisinde on binlerce takipçiye ulaşan bir hesabın, aslında gerçek bir kişiye ait olmadığı öğrenildi. Bu haber, bir kez daha Elon Musk’ın yapay zeka ile ilgili söylediklerini akıllara getirdi.

YAPAY ZEKA MODELİ OLDUĞUNA İNANAMADILAR

screenshot-2023-11-23-at-11-sou6.webp

Diyanet’in Umre Turları 6 Ekim’de Başlıyor Diyanet’in Umre Turları 6 Ekim’de Başlıyor

Yapay zeka modelleri tasarlayan bir influencer ajansı The Cleless, yeni bir karakter yarattı. Bir süre önce Instagram hesabını kullanmaya başlayan ‘Aitana Lopez’ isimli yapay zeka modeli, kısa sürede 122 bin takipçiye ulaştı.

25 yaşında olduğu belirtilen yapay zeka modeli Lopez, hızla artan takipçi sayısı sayesinde dikkat çekti. Güzelliği ile sosyal medya kullanıcılarını büyüleyen Lopez’in aslında yapay zeka ile oluşturulduğu ve kullanıcıların buna rağmen hesaba para kazandırdığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Lopez, ayda ortalama olarak 3 bin 300 dolar kazanıyor.

ELON MUSK’IN O SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEM OLDU

Yapay zekanın hızlı gelişimi birçok alanda hissedilirken birçok kişi bu gelişimin meslek kayıplarına yol açacağı konusunda tedirgin olmaya başladı. Bu durumu olası gören Elon Musk’ın daha önce söylediği sözler, bir kez daha gündem oldu.

Kasım ayının başlarında İngiltere’nin başkenti Londra’da Yapay Zeka Güvenlik zirvesi düzenlendi. Zirvede konuşan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yapay zekanın meslekleri yavaş yavaş ortadan kaldıracağını belirtti.

Sunak’ın sözleri gündeme bomba gibi düşerken Elon Musk da konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Musk, o açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İlk kez en zeki insandan daha zeki bir şeye sahip olacağız. Hiçbir şeye ihtiyaç duyulmayan bir noktaya gelinecek. Eğer bir işiniz olmasını istiyorsanız, kişisel tatmin için bir işiniz olabilir ancak yapay zeka her şeyi yapabilecek.”

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ