Bitlis

Soyugüzel, hakkında çıkan iddiaları düzenlediği basın açıklamasında reddetti

2024 yerel seçimlerinde Bitlis Belediye Başkan adayı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek AK Parti’ye geçen Selim Soyugüzel, hakkında çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Merkez Ulu Cami önünde bir basın açıklaması düzenleyen Soyugüzel, hem CHP’ye hem de Dem Parti’ye tepki gösterdi. Her iki parti içerisinde bulunan bir kesim kişilerin hakkında iftira attıklarını ileri süren Soyugüzel, hakkında çıkan söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

AK parti’ye geçerken para aldığı iddiasının bir iftira olduğunu ileri süren Soyugüzel, iddia sahiplerini, iddialarını ispat etmeye davet etti.Hiçbir şekilde para almadığını ifade eden Soyugüzel, CHP’nin miting saatini DEM Parti’ye vermesi üzerine istifa ettiğini belirtti. Sosyal medya başta olmak üzere birçok yerden tehdit aldığını ileri süren Soyugüzel, tehdit edenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

AK Parti iktidarının Bitlis’te yaptığı hizmetlere dikkat çeken Soyugüzel, bundan sonra da devlete ve millete hizmet etmeye devam edeceğinin altını çizdi.Tehditlerin kendisini yıldırmayacağını ifade eden Soyugüzel, DEM Parti ve CHP’ye “Bitlis’e hangi hizmeti yaptınız?” diye seslendi.

Geçtiği partinin Dünya Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi olduğuna değinen Soyugüzel ,"Bildiğiniz gibi 31 Mart belediye başkanları  seçiminden önce ben Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayıydım.Halk beni destekledi. Benim taraftarlarım beni aday olarak gösterdi. 31 Marttan önce benim miting saatim 1 ve 3 arasında olması gerekirken benim miting saatimi 5 ve 7 arasına aldılar. O saatte iftar saatiydi. Ne yaptılar bütün oyunları benim üzerimden oynadılar 
Ben memleketim için Bitlis’in geleceği ve huzuru için Ak Partiye geçtim. Bana yanlışlık yapıldı. Hüseyin Olan bizim seçtiğimiz milletvekili sen bitlise gelip hizmet edeceğine Selim Soyugüzelin mitingi ile ne hakkın var gidip İl Başkanı Metin Güzelkaya ile kapalı kapılar arkasında miting saatimi değiştiriyorsunuz.Ben Selim Soyugüzel Olarak Türkiye Cumhuriyeti bayrağının altında olmuşum, yaşamışım ve yaşamaya devam edeceğim
."şeklinde konuştu