Bölge

Su İsteği Yüzünden 6 Kişi Tarafından Sopayla Dövülerek Öldürüldü

Kahramanmaraş’ta fazla su istediği gerekçesiyle sopalarla dövülen Mesut Kazancı yaşamını yitirdi.

Kahramanmaraş'ta bir kişinin su isteği yüzünden öldürülmesi, büyük bir üzüntüye ve öfkeye yol açtı. Cuma günü meydana gelen olayda, 29 yaşındaki Mesut Kazancı, aracıyla Küçük Sanayi Sitesi’ne gitti ve aşırı susadığını belirterek bir bardak su istedi. Metal fabrikasında çalışan bir kişi, Kazancı’ya su verdi; ancak Kazancı, bir şişe su daha talep etti. Su veren kişi, bu talebe olumsuz yanıt verince tartışma başladı. Tartışma hızla büyüyerek, 6 kişinin Kazancı’yı sopalarla dövmesine dönüştü. Bu anlar, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Bu Canice Ölümün Hesabını Sorun

Sopalarla dövülen Kazancı, ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı ancak 2 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. Kazancı’nın eşi Sena Kazancı, gözyaşları içinde adalet istediğini belirterek, “Bu canice ölümün adaletini istiyorum. Bu olayı yapanlar, delil saklayanlar, fabrikanın sahibi de delil saklıyormuş hepsinden şikayetçiyim. Biz 8 yıldır evlat acısı ile yandık, bize evladımız oldu bizi yalnız bıraktı. Yavrumu yetim bıraktılar onlar da dışarıda serbest gezmesinler” dedi.

Gül Kazancı: 'Oğlumu Canice Öldürdüler, Adalet İstiyoruz

Kazancı’nın annesi Gül Kazancı da, “Adalet istiyoruz, benim oğlum canice öldürüldü. Hunharca öldürmüşler yavrumu, dilim varmıyor yavrum bir bardak su için insan öldürülür mü? Bir anne olarak içim yanıyor. Niye bir bardak su için, bu olayı bana fabrika sahibi anlattı, yavrum anlatamadı doğruları bilemiyorum. Fabrika o görüntüleri kesintisiz ve tam verecek bana. 6 kişi bir çocuğa nasıl saldırır, bir su bardağı için 6 kişi nasıl yapıyorlar? Bunu yapan bir insan olabilir mi? 6 kişi bir kişiye nasıl saldırır, oğlumda müdahale edecek bir şey yok, elinde sopa yok. Yavruma 6 kişi saldırmışlar. Adalet yerini bulsun. Aile olarak bu işin arkasını bırakmayacağız, oğlum senin arkandayım” ifadelerini kullandı.

Adalet Sağlansın, Su İçin Genç Bir Hayat Kayıp

Kazancı'nın yengesi Ebru Dalkıran ise, “Adaletin sağlanmasını istiyoruz. Kameradaki kadrajdaki herkes de aynı şekilde bizim gözümüzde suçludur. Gencecik bir insanı bu hayattan kopardılar su için” şeklinde konuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.