Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, 2023 yılının ocak-kasım döneminde gerçekleştirdiği su ürünleri ihracatını 1 milyar 40 milyon dolara taşıdı. İLKHA haberine göre; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6'lık bir artışla elde edilen bu rakam, sektörün Türkiye genelindeki su ürünleri ihracatının önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Su Ürünleri İhracatında %21'lik Payla Öne Çıkıyor

Ege Bölgesi'nden gerçekleştirilen su ürünleri ihracatı, Türkiye'nin toplam su ürünleri ihracatının yüzde 21'ini oluşturarak sektörde öne çıkıyor. Bu başarı, bölgedeki su ürünleri yetiştiricilerinin son 25 yılda yaptıkları yatırımların ve kapasite artışlarının bir sonucu olarak göze çarpıyor.

SGK Açıkladı! Bu Şartları Sağlayarak Sağlık Hizmetinizi Ücretsiz Alabilirsiniz SGK Açıkladı! Bu Şartları Sağlayarak Sağlık Hizmetinizi Ücretsiz Alabilirsiniz

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Türkiye'nin toplam su ürünleri ihracatının 1,7 milyar dolara ulaşmasını hedeflediklerini belirtirken, sektördeki liderliğin devam edeceğine inandıklarını ifade etti. Levrek, çipura, Türk somonu, alabalık ve diğer su ürünleri kategorilerinde elde edilen ihracat rakamları, sektörün geniş bir ürün yelpazesiyle uluslararası pazarda rekabet edebilirliğini gösteriyor.

balikcilarin-11-aylik-ihracati-1-milyar-dolari-asti.webp

Su ürünleri ihracatında İtalya, İngiltere, ve Rusya Federasyonu gibi ülkelerle yapılan ticaret, sektörün geniş bir coğrafyaya yayıldığını gösteriyor. Egeli balıkçılar, Hollanda ve Yunanistan gibi ülkelerle gerçekleştirdikleri su ürünleri ihracatı ile bölgesel ve uluslararası düzeyde başarıya imza atmaya devam ediyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)