Yüzme Antrenörü Ahmet Pözüt, sıcak yaz günlerinde suya girerken alınması gereken önlemler hakkında önemli uyarılarda bulundu. Özellikle nehir kenarları, yüzme yasağı bulunan bölgeler ve kum ocaklarının tehlikeli olabileceğini vurgulayan Pözüt, bu tür yerlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.

"Son zamanlarda ne yazık ki olumsuz haberler almaktayız. Her sene bu vakalar sürekli meydana geliyor. Bu konuda toplumumuzu, insanlarımızı uyarmaya çalışıyoruz. Özellikle nehir kenarlarından, yüzmeye yasaklı olan bölgelerden, göletlerden ve kum ocaklarının çalışma alanlarından uzak durulmalı. Bu alanlarda serinlemek için suya girilmesi, tehlike arz etmektedir. Bu saydığımız alanlarda yüzme bilen kişiler dahi bazen zorlanabiliyorlar. Bu konuda dikkat edilmeli. Bölgemiz çok sıcak, insanlarımız da serinlemek için suya girmek istiyor. Fakat çok dikkatli olunmalı.  Nehirde ya da suda boğulmak üzere olan bir kişiyi gördüğümüzde, müdahale edecek olan kişinin yüzme bilen ve eğitimini almış birisi olması gerekiyor. Yapılacak olan ilk müdahaleden önce kendi can güvenliğini almalı. Can güvenliğini aldıktan sonra suda boğulmak üzere olan kişinin önünden değil de arkasından yaklaşıp sakince onu sudan çıkarmaya çalışmamız gerekiyor. Boğulan kişi can haliyle çırpındığı için arkasından yaklaşmadığımızda cankurtaran olan kişiyi de boğabilir. Eğer müdahale edeceksek, eğitimli olmamız gerekiyor. Boğulan kişiyi sudan çıkardığımızda ilk önce ilk yardımın ABC'si olan müdahaleleri yapmamız lazım. Bunlar kontrol ettikten sonra sağlık ekiplerine haber verilir ve sonraki aşamada eğer gerekli ise temel yaşam desteğine geçilir."

SON DAKİKA: KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı SON DAKİKA: KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

Suda Bogulmak Uzere Olan Bir Kisiye Mudahale Mudahale Nasil Olmali 2702686D

Pözüt ayrıca, cankurtaranların bulunduğu havuzlarda yüzmenin daha güvenli olduğunu belirterek, "Boğulma vakalarını engellemek için önlemler alınabilir. Gençlik Spor Bakanlığı'nın ve belediyelerin belli yerlerde havuzları var. Buralarda cankurtaranlar olduğu için yüzülebilir. Bazı yerlerde cankurtaranlar, özel yüzme eğitimleri de vermektedir. Serinlemek amacıyla en azından havuzların olduğu, cankurtaranların olduğu bölgelerde yüzmek ve yüzme eğitimi almak bir nebze de olsun bu tehlikeyi aza indirmektedir" şeklinde konuştu.

Suda Bogulmak Uzere Olan Bir Kisiye Mudahale Mudahale Nasil Olmali 5A6Ec2A0

Ahmet Pözüt'ün verdiği bilgiler doğrultusunda, sıcak havalarda serinlemek için suya girerken dikkatli olunması ve güvenliğin her zaman öncelikli tutulması gerektiği vurgulanmaktadır.

Kaynak: İlke Haber Ajansı