İstanbul'da ikamet eden Suriye uyruklu yabancılar için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından önemli bir duyuru yapıldı. Geçici koruma kapsamındaki Suriyelilere yönelik yapılan duyuruda, İstanbul dışında kayıtlı olmalarına rağmen halihazırda İstanbul'da ikamet edenlerin 24 Eylül'e kadar kayıtlı oldukları illere dönmeleri gerektiği ifade edildi.

İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü Yol İzin Belgesi Veriyor

24 Eylül tarihine kadar süre tanınan Suriyelilere, dönüş için kolaylık sağlamak amacıyla İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne başvurmaları halinde yol izin belgesi verilecek. Bu belgeyle kayıtlı oldukları illere dönüşleri kolaylaştırılacak.

Ayrıca, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle depremden etkilenen illerden İstanbul'a gelerek yol izin belgesi alan geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancılar için ikinci bir duyuruya kadar kalışlarına izin verileceği açıklandı.

TUŞAŞ'da terör saldırısında öldürülen teröristin kimliği belli oldu TUŞAŞ'da terör saldırısında öldürülen teröristin kimliği belli oldu
sasfoassoalso.jpg
İstanbul Suriyelilere Karar: Geri Dönmeleri İçin Süre Verildi!

Bakanlığı'ndan Suriyelilere Yönelik Düzenleme

İçişleri Bakanlığı'nın bu kararı, İstanbul'daki Suriyelilerin kayıtlarının olduğu illere dönmelerine yönelik bir düzenleme olarak dikkat çekiyor. Bu adımın, göç ve geçici koruma politikaları çerçevesinde düzenli ve kontrollü bir sürecin devamını sağlama amacıyla atıldığı belirtiliyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)