Güncel

Sürücüler Akaryakıt Zamlarının İptalini Talep Ediyor

Akaryakıt ÖTV'sinde yapılan yüzde 224'lük zamlara karşı tepkiler yükseliyor. Sürücüler, artan zamların bir an önce geri çekilmesini istiyor.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle yapılan akaryakıt ÖTV'sindeki yüzde 224'lük zamlara tepki gösteren Batmanlı sürücüler, araçlarına binemez hale geldiklerini ve ciddi mağduriyet yaşadıklarını belirtiyorlar. Yapılan karara göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Otogazda ise 5,77 lira ÖTV alınacak.

ÖTV kararının ardından, benzinin litresi 28,05 liradan 35,21 liraya, motorinin litresi ise 26,32 liradan 33,56 liraya yükseldi. Otogaz grubunda da 2,80 TL ÖTV artışı yapılarak, otogazın fiyatı 13,56 liraya çıktı.

Bu artan akaryakıt fiyatları, Batmanlı sürücülerin günlük yaşantılarını olumsuz etkiliyor ve bütçelerin de büyük zorluklar yaratıyor. Sürücüler, yapılan zamların geri çekilmesini ve akaryakıt fiyatlarının daha makul seviyelere indirilmesini talep ediyor.