Süphan Dağı’nın eteklerinde, 2 bin 150 metre rakımda bulunan Sütey Yaylası, içinde barındırdığı Cil Gölü ve rengarenk açan çiçeklerle büyüleyici görüntüler sergiliyor. Zirvesinde yılın her mevsimi kar örtüsünün eksik olmadığı Süphan Dağı’nın Sütey Yaylası ile oluşturduğu bu muazzam manzara, doğa gezginleri ve fotoğrafçıları adeta cezbediyor.

Bitlis'te Şiddetli Fırtına: Duvarları Yıktı, Çatıları Uçurdu, Ağaçları Kökünden Söktü Bitlis'te Şiddetli Fırtına: Duvarları Yıktı, Çatıları Uçurdu, Ağaçları Kökünden Söktü

Sütey Yaylası Ve Süphan Dağı'nda Bulut Geçişleri Cezbediyor (2)

Yaylaya özellikle yoğun bulut geçişlerinin yaşandığı dönemlerde sıklıkla çıkan doğa fotoğrafçıları, Süphan Dağı’na doğru hareket eden hızlı bulut geçişlerini kaydediyor. Telefonları ve fotoğraf makineleriyle zaman aralıklı (time lapse) ve hızlandırılmış çekimler yapan fotoğrafçılar, Sütey Yaylası üzerinden Süphan Dağı’na doğru ilerleyen bulut hareketlerini görüntülüyor.

Sütey Yaylası Ve Süphan Dağı'nda Bulut Geçişleri Cezbediyor (4)

"Cil Gölü, müthiş bir doğa manzarası var"

Doğa fotoğrafçısı İskender Selçuk, “Bugün Sütey Yaylası’ndayız. Fotoğrafçı arkadaşlarımızla Süphan Dağı’nın eteğindeki Sütey Yaylası’na geldik. Arkamızda Cil Gölü, müthiş bir doğa manzarası var. Bugün burada bulunmamızın amacı kelebek, çiçek, kuş çekmek. Renk cümbüşü var bugün herkesi buraya bekleriz” dedi. Sütey Yaylası Ve Süphan Dağı'nda Bulut Geçişleri Cezbediyor (3)

Kaynak: İHA