TEDAŞ'tan Bitlis'e Aydınlanma Denetimi TEDAŞ'tan Bitlis'e Aydınlanma Denetimi

82 bin 150 metre yükseklikte, Süphan Dağı'nın eteklerinde yer alan bu yayla, doğal güzellikleriyle hayranlık uyandırıyor. Cil Gölü'nü bünyesinde barındıran yayla, baharın gelişiyle birlikte çiçeklerle renkleniyor.

Yılın her mevsimi karla kaplı olan Süphan Dağı'nın zirvesi, baharın gelişiyle çiçeklerle bezenen yayla ile buluşunca ortaya göz kamaştırıcı bir manzara çıkıyor. Bahar çiçeklerinin renk cümbüşü karla örtülü dağın eteğinde birleşmesi, doğaseverlerin ve gezginlerin gözlerini kamaştırıyor.

mutki-yeni-fotoshop-20.jpg

Yüksek rakımı nedeniyle bahar mevsiminin geç geldiği yaylada, açan çiçekler ve zengin bitki örtüsü, ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Ayrıca, yayla içinde bulunan Cil Gölü, çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapıyor ve doğa tutkunlarını cezbediyor.

Sütey Yaylası’na çıkan Faik karayılan isimli vatandaş, “Yaylada açan çiçeklerin karlı Süphan Dağı ile bütünleşmesi muhteşem bir görüntü sunuyor. Bitkiler coşmuş, çiçekler şahane ve rengarenk. Burayı herkesin görmesini tavsiye ediyorum” dedi. (İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)