Bu Kurala Uymayanlar Tazminatsız İşten Atılabilir Bu Kurala Uymayanlar Tazminatsız İşten Atılabilir

Diyarbakır'da gerçekleştirilen "Tarih Yazan Çocuklar" projesi, çocukların sahte kahramanların yerine gerçek tarihi şahsiyetleri tanımaları ve milli bilinç kazanmaları amacıyla hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında kitaplar ve etkinlikler düzenlenmiştir.

Proje kapsamında, Diyarbakır'daki tüm okullarda öğrencilere 100 tarihi şahsiyetin hayatı ve hikayelerinin yer aldığı kitaplar dağıtılmıştır.

Pilot bölge olan Bağlar ilçesindeki 8 okulda öğrencilerin okudukları karakterleri canlandırdıkları etkinlikler düzenlenmiştir. Proje, Ali Kuşçu İlkokulunda başlamış ve Arif Eminoğlu İlkokulunda yapılan etkinlikle sona erdirilmiştir.

Okul bahçelerinde düzenlenen etkinliklerle çocuklar okudukları kahramanların karakterlerine bürünmüşlerdir. Ayrıca, çocuklar kahramanlardan esinlenerek yaptığı ürünler de sergilenmiştir.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, yaptığı konuşmada Diyarbakır'ın Anadolu'da medeniyetin kapılarını açan bir şehir olduğunu söylemiştir.

Çiftçi, proje sayesinde çocukların 100 büyük şahsiyeti uygun bir şekilde tanıdıklarını belirtmiştir. 100 tarihi şahsiyetten 12'sinin Diyarbakırlı olduğunu ifade eden Çiftçi, projenin çocukların gerçek değerleri, medeniyetleri, kültürleri ve ahlaki değerlerini öğrenmelerinde etkili olacağını vurgulamıştır. Çiftçi, proje kapsamında 170 bin kitap dağıtılacağını ve projenin büyütülerek devam edeceğini de ifade etmiştir.

"Tarih Yazan Çocuklar" projesi, çocukların milli bilinçlerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan etkinlikler ve dağıtılan kitaplar sayesinde Diyarbakırlı çocuklar tarihi şahsiyetlerin hayatları hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)