İkikubbe Mahallesi'nde yer alan ve 8 bin 200 mezarı barındıran 210 dönümlük alandaki dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı, son 6 ayda 200 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildi.

Haber Kapak Şablon 2024 08 05T112214.053

Tarihe Işık Tutuyor

Sanat eseri niteliğindeki mezar taşları üzerlerindeki kabartmalar, motifler, oymalar, kitabeler ve yazılarla tarihe ışık tutuyor. "Türklerin Anadolu'ya girişinin kapısı" ve "Anadolu'nun tapusu" olarak nitelendirilen, "Sakin Şehir" unvanına sahip Ahlat'a gelen ziyaretçiler, İslam tarihinin en önemli miraslarından Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı da gezme fırsatı buluyor.

Haber Kapak Şablon 2024 08 05T112230.912

"Burası çok büyük bir İslam Mezarlığı"

 İl dışından Bitlis'e gelen misafirlerini Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığına getiren Şahin Şerefoğlu, “Ben Ahlat'taki Türk İslam Mezarlığını ziyaret etmek için arkadaşlarımla buraya geldik. Burası çok büyük bir İslam Mezarlığı. Burası dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olması sebebiyle inanılmaz bir talep ve turist akını var. Bizde merak eden arkadaşlarımızla birlikte geldik gördük iyi ki de gelmişiz. Ülkemizde ve Ahlat'ımızda böyle bir tarihi eserin bulunması bizim için büyük bir şanstır. Herkesin gelip burayı görmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Bitlis Kara Yolunda Heyelan: Ulaşım Kesintiye Uğradı Bitlis Kara Yolunda Heyelan: Ulaşım Kesintiye Uğradı

Haber Kapak Şablon 2024 08 05T112240.591

"Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyoruz"

Diyarbakır'dan günü birlik olarak Bitlis'e gezmeye gelen Yılmaz Şahin ise “Türk kültürünü dünyaya tanıtan ve bundan sonraki kuşaklara aktarmak adına yapılmış çok güzel bir projedir. Herkesin gelip görmesi, kültürümüzü ve tarihimizi tanıması adına iyi bir projedir. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyoruz. Buranın bu hale getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mezar taşlarını görünce tarihimiz aklımıza geliyor. Zamanında ecdadımız buraya gelmiş, buraya yerleşmiş ve bugün ki medeniyetimizin temellerini burada atmışlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA