1858: Hindistan topraklarında hüküm süren Babür İmparatorluğu, İngilizlerin müdahalesi sonucunda sona erdi. Babür İmparatorluğu, Timur’un torunu Babür tarafından 1526 yılında kurulmuştu. 1858'de çıkan bir isyanı bastıran İngilizler, Hindistan'ı Büyük Britanya İmparatorluğu’na bağladı.

1918: Birinci Dünya Savaşı sırasında İtilaf Kuvvetleri karşısında Osmanlı Ordusu'nun ağır yenilgi aldığı ve Suriye’nin kaybedilmesiyle sonuçlanan Megiddo Savaşı sona erdi.

1943: Lübnan, Fransa'dan bağımsızlığını kazandı.

1949: Çin’de komünist liderler tarafından Çin Halk Cumhuriyeti resmen ilan edildi.

1960: 27 Mayıs Darbesi’ni gerçekleştiren cunta rejimi, bu tarihi "Milli Birlik ve Hürriyet Bayramı" olarak ilan etti. Ancak halk, bu günü darbe ve zorbalığın simgesi olarak hatırlıyor ve lanetliyor.

2012: İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz Planı iddialarına ilişkin açılan davada kararını açıkladı. 365 sanıktan 325'i cezaya çarptırıldı, indirim uygulanmadı ve en üst sınırdan ceza verildi. Duruşmada Çetin Doğan ile Emekli Kuvvet Komutanları İbrahim Fırtına ve Özden Örnek’e 20’şer yıl hapis cezası verildi.

Organize suç örgütüne operasyon: 32 gözaltı Organize suç örgütüne operasyon: 32 gözaltı

2019: Mısır’da halk, Kahire başta olmak üzere birçok şehirde darbeci lider Sisi'ye karşı protestolar düzenledi ve Sisi’nin istifasını talep etti.

Muhabir: Mehtap Çelebi