29 Haziran'da dünyada ve Türkiye'de yaşanan önemli gelişmelerin sıralı halde özeti:

  1. 1832: İbrahim Paşa komutasındaki Mısır ordusu, Osmanlı ordusunu yenilgiye uğrattı. Bu olay, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki çöküş döneminin önemli bir göstergesi olarak kabul edilir.

  2. 1947: Dünyanın ilk tamamı elektronik bilgisayarı, hafızasının artırılması amacıyla tekrar çalıştırıldı. Bilgisayar, 2 Ekim 1955'e kadar sürekli çalıştı.

  3. 1957: Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) kuruldu. Kurum, nükleer bilim ve teknolojinin barışçıl amaçlarla kullanılmasını teşvik etmek, üye ülkelerin nükleer güvenlik standartlarını belirlemek ve denetlemek amacıyla faaliyet göstermektedir.

  4. 1999: Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan Bill Clinton, yalan ifade vermek suçundan mahkum edildi ve 90 bin Dolar para cezasına çarptırıldı.

  5. 2005: Astronomlar, Güneş Sistemi'nde Eris adını verdikleri bir cüce gezegen keşfettiklerini duyurdular.

    Yıldırım Düştü: 5 Büyükbaş Hayvan Telef Oldu Yıldırım Düştü: 5 Büyükbaş Hayvan Telef Oldu
  6. 2018: Mısır'da seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik Sisi'nin darbesinin ardından cunta mahkemesi, hukuksuz kararlar vererek Müslüman Kardeşler yöneticilerinden bazılarına, aralarında Muhammed el Biltaci ve İsam el Aryan'ın da bulunduğu 75 kişiye idam cezası verdi.

Muhabir: Mehtap Çelebi