Güncel

Tarihte Bugün Neler Yaşandı?

2 Haziran'da dünyada ve Türkiye'de birçok olay gerçekleşti. Tarihte bugün yaşanan gelişmeler şu şekildedir:

1328: Filipinler'de meydana gelen bir deprem sonucunda dokuz ada ve adacık yok oldu. (Filipinler'de büyük deprem)

1929: Muş şehri, Bitlis vilayetinden ayrılarak il haline getirildi. (Muş il oldu)

1935: Türkiye'de ilk kez pazar günü tatil uygulamasına başlandı. (İlk kez pazar günü tatil yapıldı)

1941: TCK'nın 526'ncı maddesinde yapılan değişiklikle Arapça ezan ve kamet okuyanlara ceza öngörüldü. Müslümanlar yasağı tanımamış, ezanı Arapça okumuştur. Bu, İslam'ın şiarlarından biri olan ezan için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını göstermiştir. (Arapça ezan ve kamet okuyanlara ceza)

1961: Yurtdışında öğrenim görmek serbest bırakıldı. (Yurtdışında öğrenimin önü açıldı)

1964: Çeşitli örgütleri bir araya getirerek laik ve ulusalcı bir Filistin devleti kurmayı hedefleyen Filistin Kurtuluş Örgütü kuruldu. (Laik düşünceli Filistin Kurtuluş Örgütü kuruldu)

1981: Darbeci Kenan Evren'in emriyle Ankaragücü futbol takımı, futbol federasyonunun da kararıyla birinci futbol ligine çıkarıldı. Böylece, ilk kez bir futbol takımı darbeci devlet başkanının fermanıyla küme atılmış oldu. (Darbeciler futbol takımına küme attı)

1997: İslam ilimlerine olan ilgi ve alakasıyla tanınan Dr. Haluk Nurbaki vefat etti. Sohbetleri dinlenir ve kitapları okunurdu. Özellikle Peygamber Efendimiz'in hayatıyla ilgili kaleme aldığı eserler beğeniyle okundu. (Dr. Haluk Nurbaki vefat etti.)

1997: İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde Susurluk Davası başladı. Susurluk'ta meydana gelen trafik kazası, örgütlü çete yapılarının tanınması, tartışılması ve sorgulanması adına bir dönüm noktası oldu. (Susurluk Davası başladı)

1998: Adana'nın Ceyhan ilçesinde merkez üssü olan bir deprem meydana geldi ve 144 kişi hayatını kaybetti. (Adana Ceyhan'da 6,2 büyüklüğünde deprem)

2019: İşgalci Siyonist polisler, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlerken, Siyonist sivil teröristler de Mescid-i Aksa'da itikafa giren cemaate saldırdı. (Mescid-i Aksa'ya saldırı)