Ekonomi

Tarım ve Hayvancılıkta Destek Ödemeleri Bugün Başlıyor

Türkiye'de tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik farklı alanlarda verilen destekler, çiftçilere bugün ödenecek. Bakan Yumaklı, bu kapsamda 75 milyon 877 bin TL'yi çiftçilerin hesaplarına aktaracak.

Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren çiftçilere yönelik çeşitli destek ödemeleri bugün itibariyle başlıyor. Türkiye'de tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, verimliliğin artırılması, modern tarım tekniklerinin kullanılması, sulama sistemlerinin iyileştirilmesi gibi bir dizi projeye yönelik ödemeler gerçekleştirilecek.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından bu destek ödemeleri hakkında bilgi paylaştı. Bakan Yumaklı, bireysel sulama, kırsal kalkınma, uzman eller projesi ve sertifikalı tohum üretimi gibi alanlarda çiftçilere destek verileceğini açıkladı.

Bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi kapsamında 38 milyon 849 bin 346 TL, kırsal kalkınma yatırım desteği için 19 milyon 464 bin 207 TL, uzman eller projesi desteği için 12 milyon 56 bin 823 TL ve sertifikalı tohum üretim desteği için 5 milyon 506 bin 624 TL olmak üzere toplamda 75 milyon 877 bin TL'lik ödemenin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını belirtti.