Bitlis

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gümen, Bitlis'te Tesisleri İnceledi

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Bitlis'in Ahlat ilçesinde tarım ve hayvancılık tesislerini ziyaret ederek, üreticilerle buluştu ve sektördeki gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Loading...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Bitlis'in Ahlat ilçesinde tarım ve hayvancılık alanındaki tesisleri gezdi.

Bitlis programının ardından Ahlat'a geçen Gümen, Örkenler Yaytat Bakliyat işletmesini ziyaret ederek firma sahibi Kenan Örken'den faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerine Otluyazı köyünde bulunan küçükbaş hayvancılık tesisini gezerek devam eden Gümen, tesis sahibi Cihan Timrus ile sektördeki gelişmeler üzerine görüştü.

Ziyaret sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Gümen, “Üretim planlaması ve desteklemelerimizi anlatmak üzere üreticilerimizle buluştuk, arkasından da işletmeleri ziyaret ediyoruz. Sahada üreticilerimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz" dedi.

Küçükbaş hayvancılığın bölgenin önemli gelir kaynaklarından birini oluşturduğunu belirten Gümen, üreticilerin memnuniyetinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Gümen, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı. Ziyaretine Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl ve yerel tarım yetkilileri de eşlik etti.