Güncel

Taşımalı eğitime kar engeli!

Çanakkale Valiliği, olumsuz hava şartları ve kar yağışı sebebiyle 10 Ocak 2024 Çarşamba günü il genelinde taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

İlimizde yaşanan olumsuz hava koşulları ve beklenen kar yağışı dolayısıyla 10 Ocak 2024 Çarşamba günü, valilik tarafından alınan karar doğrultusunda, il genelindeki taşımalı eğitime 1 gün ara verilecektir. Ayrıca, köy okullarındaki eğitim-öğretime de bir gün süreyle ara verilecektir. Bu okullarda görev yapan öğretmenlerin birçoğu il ve ilçe merkezlerinden günübirlik olarak bu okullara gidip geldikleri ve öğrencilerinin büyük kısmının taşıma yoluyla eğitime ulaştığı göz önüne alınarak bu karar alınmıştır.

Taşımalı eğitim dışındaki eğitime ara verilmesi kararı, oluşan hava şartlarına bağlı olarak ilçe bazında Kaymakamlıklar tarafından değerlendirilecek ve alınan kararlar en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Aynı gün il genelinde bulunan hamile personeller ile engelli personeller, valilik tarafından 1 gün idari izinli sayılacaklardır. Bu kararın, ilimizdeki personellerin güvenliği ve sağlığı açısından alındığı belirtilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur, saygıyla.