Olası afet ve acil durumlarda hastanemizin hazırlık seviyesini test etmek ve personelin bu tür durumlara nasıl tepki vereceğini değerlendirmek amacıyla Tatvan Devlet Hastanesi’nde 2024 yılı Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında gerçekleştirilen saha tatbikatı başarıyla tamamlandı.

Gerçeği Aratmayan Saha Tatbikatı Gerçekleştirildi (4)

Gerçekçi Pratikler Yapıldı

Tatvan Devlet Hastanesi’nin acil durum yönetimi ve afetlere karşı hazırlıklı olma kapasitesini artırmayı hedefleyen tatbikat, acil durumlarda hızlı ve etkili bir müdahale sağlamak, hasta ve çalışan güvenliğini en üst düzeye çıkarmak amacıyla gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında, hastaneninn tüm birimleri koordineli bir şekilde çalışarak, gerçekçi senaryolar üzerinden pratik yaptı.

Gerçeği Aratmayan Saha Tatbikatı Gerçekleştirildi (2)

Bitlis Valisinden Kabotaj Bayramı Mesajı Bitlis Valisinden Kabotaj Bayramı Mesajı

Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Tatbikat senaryosu gereği, Tatvan Devlet Hastanesi Günü Birlik Servisi personel odasında yangın çıktığı varsayıldı ve Kırmızı Kod verilerek yangına hızla müdahale edildi. Müdahale esnasında verilen Mor Kod ile HAP Koordinasyon Ekibi hızla toplanarak belirlenen görevleri doğrultusunda harekete geçti. Koordinasyon ekibi, yaptığı durum değerlendirmesinin ardından Sarı Kod vererek tahliye işlemlerini başlattı. Doktorlar, hemşireler, idari personel ve diğer sağlık çalışanları, belirlenen görevleri doğrultusunda hızla harekete geçti. Senaryo gereği servis odasında kilitli kalan iki hasta, itfaiye ekipleri tarafından itfaiye aracıyla kurtarıldı.

Yaklaşık 1 saat süren tatbikat başarıyla sona erdi

Gerçeği Aratmayan Saha Tatbikatı Gerçekleştirildi (2)

 Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı yaptığı açıklamada, “2024 yılı HAP Planı Saha Tatbikatı, hastanemizin acil durumlara hazırlık seviyesinin yüksek olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hastane yönetimi olarak, çalışanlarımızın ve hastalarımızın güvenliği için acil durumlara karşı hazırlıklı olma konusunda kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Tatbikat esnasında destekte bulunan tüm kurumlara teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Muhabir: (Vedat Çelebi)