Nemrut Kalderası'nda Sonbaharın Göz Kamaştıran Renkleri Mest Ediyor Nemrut Kalderası'nda Sonbaharın Göz Kamaştıran Renkleri Mest Ediyor

Bitlis’te ilk kez Tatvan Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ETS ( Bolgesel Hiperhidrozis- El terlemesi) ameliyatı Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Barış Sarıçoban tarafından başarıyla uygulandı. 25 yaşındaki erkek hastaya uzun süredir medikal tedavilere yanıt alamadığı için ameliyat kararı alındı ve kapalı yöntemle (ETS) operasyon gerçekleştirildi.

Haber Kapak Şablon 2024 10 15T095517.187

Hiperhidrozis, kişinin yaşam kalitesini düşüren, sosyal ve psikolojik problemlere yol açabilen aşırı terleme durumudur. El terlemesi ise hastaların sosyal hayatını önemli ölçüde etkileyen bir problemdir. Hastaya yapılan ön tetkiklerin ardından, hastanın ameliyat için uygun olduğu belirlendi ve kapalı yöntemle yapılan ameliyat başarıyla tamamlandı. Hasta, ameliyat sonrası bir gün serviste yattıktan sonra kontrollere gelmek üzere taburcu edildi.

Haber Kapak Şablon 2024 10 15T095440.040

"Bölgemizde bu tür operasyonları başarıyla gerçekleştirmeye devam edeceğiz"

Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Barış Sarıçoban yaptığı açıklamada, " ETS ( Bolgesel Hiperhidrozis- El terlemesi) ameliyatı, uygun hastalarda yüksek memnuniyet oranı ile sonuçlanmaktadır. Hastamız yaklaşık bir buçuk ay polikliniğimize gelerek ilaçlı tedavi aldı. İlaçlı tedaviye yanıt alamayınca ameliyat kararı aldık. Hiperhidrozis hastalarımızı titizlikle değerlendirip bilgilendirdikten sonra, bu ameliyatı güvenle uygulayabiliyoruz. Kapalı yöntemle (ETS) yapılan bu tür ameliyatlar, minimal invaziv cerrahiler arasında yer almakta olup, hem iyileşme süresi kısa hem de hasta memnuniyeti oldukça yüksektir. Tatvan Devlet Hastanesi olarak, bölgemizde bu tür operasyonları başarıyla gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ameliyat sonrası hastalarımız, hem sosyal hem de psikolojik açıdan büyük rahatlama yaşamaktadır" dedi.

Muhabir: Alev Yaşar