Tatvan Gölü, dünyanın en büyük sodalı gölü olarak doğal güzellikleri ve eşsiz manzaralarıyla dikkat çekiyor. Ancak son dönemde yaşanan çekilmeler, gölün geleceğini tehlikeye atıyor.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından düzenlenen "Dünya Turnuvası" adlı çevrimiçi fotoğraf yarışmasında, Astronot Kate Rubins tarafından çekilen Van Gölü fotoğrafı birinci seçilerek tüm zamanların en güzeli olarak ödüllendirilmişti.

masmamsmas.jpg
Tatvan'da Van Gölü'nün Doğal Güzelliği Tehlike Altında

Ancak göl şimdi ise yağışın azalması ve sıcak havaların etkisiyle su kaybına uğruyor. Buharlaşmanın katlanarak artması sonucu su seviyesi giderek azalıyor.

Tatvan Sahilindeki Göl Çekilmesi, Çevre Kirliliği Sorununu Ortaya Çıkardı

Gölün Tatvan sahil kıyısının yaklaşık 4 kilometrelik kesiminde ciddi bir çekilme yaşandı. Bu çekilme ile göle atılan araba lastikleri, plastik maddeler ve cam şişeler gibi çevre kirliliğine yol açan maddeler de gün yüzüne çıktı.

assasslasls.jpg
Mutki Haber

Turist olarak ilçeye gelen vatandaşlar, göldeki dramatik manzarayı hayretle gözlemliyor. Ayrıca havadan çekilen görüntüler de çekilmelerin boyutlarını açıkça gözler önüne seriyor.

TATVAN ANADOLU LİSESİ KURU GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR TATVAN ANADOLU LİSESİ KURU GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

Van Gölü'nün doğal güzellikleri ve eşsiz manzaraları tehlike altında. Yetkililer, çevre ve su kaynaklarına daha fazla özen gösterilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu eşsiz gölün korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına acil önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

alasalkasklas.jpg
Mutki Haber
olasdolasolas.jpg
Mutki Haber

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)