Tatvan

Tatvan Sahilinde Atlı Polislerden Görkemli Devriye

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 953’üncü yıl dönümü kutlanacak olan Malazgirt Zaferi etkinliklerine katılmak üzere Bitlis’e gelen atlı polis birlikleri, Tatvan sahilinde devriye görevi yaptı.

Ankara ve Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olan bu görkemli birlikler, sahilde gezerken vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Vatandaşlar, atlı polislerle hatıra fotoğrafları çektirirken, atların görkemi ve polislerin zarif duruşu sahilde unutulmaz anlar yaşattı.

Malazgirt Zaferi’nin 1071 yıl dönümü kutlamaları için Bitlis Emniyet Müdürlüğü’nün davetiyle bölgeye gelen atlı birlikler, Ahlat’taki kutlamalarda da yer alacak.

Ankara’da görevli Baş Polis Memuru Mahmut Kılınç, “Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü’nün talepleri doğrultusunda, Ankara ve Van Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki atlı polis birliği olarak, Ahlat ilçesinde düzenlenecek Malazgirt Zaferi yıl dönümü etkinliklerinde görev almaya geldik. Bugün de Bitlis Emniyet Müdürlüğümüzün programları doğrultusunda, Tatvan ilçemizde atlı birliğimizin vatandaşlarla kaynaşması noktasında, polis ve halk ilişkilerimizin gelişmesi amacıyla devriye görevi yürütüyoruz. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştık. Atlar ve etkinlik hakkında soru soranlara cevap verirken, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlere de yardımcı oluyoruz” dedi.