Kırsal kesimde yaşayan 3 yaşındaki bir çocuk, kulağında yaşadığı kanama ve kurtçuk rahatsızlığı nedeniyle Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği'ne getirildi.

Hasta çocuğun, kulağında canlı kurtçuklar ve kanama gibi belirtiler göstermesi üzerine, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gamze Öztürk Yılmaz tarafından muayene edildi. Muayene sonucunda, çocuğun kulağında 23 adet canlı kurtçuk tespit edildi.

3-yasindaki-cocugun-kulagindan-23-tane-canli-kurtcuk-cikarildi-f57c854f.jpg
Tatvan'da 3 Yaşındaki Çocuğun Kulağından 23 Canlı Kurtçuk Çıkarıldı

Cerrahi Müdahale ile Canlı Kurtçuklar Çıkarıldı

Öztürk Yılmaz, poliklinik ortamında gerçekleştirdiği cerrahi müdahale ile canlı kurtçukları başarılı bir şekilde çıkardı. Bu sıradışı durumla ilgili konuşan Öztürk Yılmaz, çocuğun hastaneye geç getirildiğini ancak müdahale sonrasında sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Çocuğun tedavisinin devam ettiğini açıklayan Öztürk Yılmaz,

TATVAN'DA BİNA ONARIMI YAPTIRILACAKTIR TATVAN'DA BİNA ONARIMI YAPTIRILACAKTIR

"3 yaşındaki çocuk, dış kulak yolunda hareket eden kurtçuklar nedeniyle hastanemize getirildi. Kırsal bir bölgede yaşadığı için biraz geç getirildi." dedi.

Çocuğun kulağında 23 adet canlı kurtçuk çıkarıldığını dile getiren Öztürk Yılmaz,

"Mikroskop altında, poliklinik ortamında, dış kulak yolunda 23 adet canlı kurtçuk temizledik. Serum suyuyla yıkamamızı yaptıktan sonra tomografi çektik. Başka kurtçuk olmadığına emin olduk. Şu an hastamızın genel durumu iyi. Antibiyotik tedavisini başlattık, iki günde bir hastamıza yakın takipte bulunmaktayız." diye konuştu.

3-yasindaki-cocugun-kulagindan-23-tane-canli-kurtcuk-cikarildi-2e136a77.jpg
Tatvan'da 3 Yaşındaki Çocuğun Kulağından 23 Canlı Kurtçuk Çıkarıldı

Miyazis olarak bilinen bu hastalığın oluşumuna da değinen Öztürk Yılmaz, böylesi şikayette mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söyledi.

Öztürk Yılmaz,

"Bu kurtçuk durumuna sinek lavralarının, sinek yumurtalarının, insan canlı dokusunda üremesiyle görülmektedir. Özellikle zihinsel engelliler veya çocuklarda görülür. Beraberinde kontrolsüz şeker hastalığı, kanser gibi bağışıklık baskıları durumlar, kırsal kesiminde yaşamak, hayvancılıkla uğraşmak risk faktörlerini artırmaktadır. Kulağında canlı bir cisim hisseden ve beraberinde kötü koku, kanlı akıntısı olan hastalarımızın, bu kurtçuk durumundan özellikle risk faktörleri varsa, sağlık kuruluşuna başvurmalarını önermekteyiz. Bu hastalığı atlatmak ve bundan korunmak için de mümkün mertebe kişisel hijyenimize, temizliğimize dikkat etmemiz gerekmektedir." önerisinde bulundu.

3-yasindaki-cocugun-kulagindan-23-tane-canli-kurtcuk-cikarildi-a1c016d5.jpg

3-yasindaki-cocugun-kulagindan-23-tane-canli-kurtcuk-cikarildi-b0f05d30.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)