Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan ve 4 yaşındayken geçirdiği hastalık sonucu ayaklarından felç olan Fuat Uğur, zorlu hayat koşullarına rağmen mücadelesini sürdürüyor. Geçirdiği yüksek ateşli havale sonucu yaşadığı rahatsızlık nedeniyle yürüme engelli olan Uğur, mısır satarak ekmek parasını kazanıyor.

ajjnnas.jpg
Tatvan'da Ayakları Felçli Mısır Satıcısı Fuat Uğur'un Mücadelesi

Yazın Tatvan Sahilinde Geçim Mücadelesi

Her yaz Tatvan sahilinde mısır satıcılığı yaparak geçimini sağlayan Fuat Uğur, yaz aylarının gelmesiyle birlikte işine koyuluyor. Yevmiye usulüyle çalışan Uğur, sadece yaz döneminde 3 ay boyunca mısır satarak çocuklarının rızkını temin etmeye çabalıyor.

askdmmkdasmkaskm.jpg

Fuat Uğur'un Yaz Aylarındaki Zorlu Geçim Mücadelesi

TATVAN'DA DOĞALGAZ DÖNÜŞÜM İŞİ YAPTIRILACAKTIR TATVAN'DA DOĞALGAZ DÖNÜŞÜM İŞİ YAPTIRILACAKTIR

34 yaşında olan ve 2 çocuk babası olan Uğur, yaşadığı zorlu süreci şu sözlerle anlatıyor: "4-5 yaşlarındayken yüksek ateşten dolayı çocuk felci geçirdim. Rahatsızlığım oradan başladı. Yazın 3-4 ay gelip burada çocuklarımın rızkı için mısır satıyorum. Tabii ister istemez her işin bir zorluğu vardır. İster istemez zorlanıyorum. Ama mecburiyetten dolayı çalışıyorum. Tabii benim için daha rahat bir iş olmuş olsaydı, sürekli bir işim olsaydı daha iyi olurdu. Dediğim gibi sadece yazın 3-4 ay burada çalışabiliyorum. Geri kalan zamanda zaten buranın kışı belli olduğu için kardan dolayı dışarıya çıkamıyoruz. Burada yevmiye usulü çalışıyorum."

sansjnqsdio.jpg

Fuat Uğur'un azim ve kararlılığı, çevresindekileri duygulandırıyor ve takdir topluyor. Engeline rağmen hayata tutunma azmi, tüm zorluklara göğüs germesi ve çocuklarının geleceği için çaba sarf etmesi, Uğur'u bir kahraman olarak öne çıkarıyor. Onun gibi mücadele eden insanlar, toplumun takdir ve desteğini hak ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)