Tatvan ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bir dayanışma yürüyüşü düzenlendi. İbadullah Camii kapısında bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, "Gazze İçin Acil Ateşkes" talebiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kalabalık, Tatvan Yaşam AVM önüne kadar yürüyerek burada toplandı ve tekbirlerle destek verdi.

'Dünyanın Gözü Ününde Soykırım Yapılıyor'

Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu bir konuşma yaptı. Bedirhanoğlu, Gazze'de devam eden saldırılara dikkat çekerek, “Dünya’nın gözü önünde, yaklaşık iki buçuk aydır çok hain, çok merhametsiz, çok vicdansız bir operasyon düzenleniyor. Filistin topraklarında, Gazze topraklarında masum siviller, minnacık çocuklar demeden insafsızca, vicdansızca, hunharca bir soykırım dünyanın gözünün önünde maalesef sergileniyor” ifadelerini kullandı.

tatvanda-dayanisma-yuruyusu-gazze-icin-acil-ateskes-talebi-2.jpg
Tatvan'da Gazze İçin Acil Ateşkes Talebi

Etkinlik, Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit düşen askerler ve Gazze'de şehit düşenler için okunan dualarla sona erdi. Katılımcılar, Gazze'deki insanların yaşadığı zorlu şartlara dikkat çekerek, uluslararası toplumdan acil bir ateşkes talebinde bulundular. (İHA)

tatvanda-dayanisma-yuruyusu-gazze-icin-acil-ateskes-talebi-3.jpg

tatvanda-dayanisma-yuruyusu-gazze-icin-acil-ateskes-talebi-1.jpg

Nemrut Krater Gölü'nde Ayı İle Selfie Çekip Cips Verdiler Nemrut Krater Gölü'nde Ayı İle Selfie Çekip Cips Verdiler

tatvanda-dayanisma-yuruyusu-gazze-icin-acil-ateskes-talebi.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)