TATVAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI

 ( İŞLETME MAH. 585 ADA 3 PARSELİN DOĞUSUNDA BULUNAN 1500 M2 ALAN ÜZERİNDE KURULU İŞLETME OTELİ )GAYRİMENKUL KİRA İLANI

 

1.  Mülkiyeti belediyemize ait İşletme Mahallesi 585 ada 3 parselin doğusunda bulunan 1500 m2 alan üzerinde kurulu kendisine ait otoparkı ,kafe ve restaurantı ile tam teşeküllü odaları bulunan İşletme Oteli 2886 sayılı DİK’nun 37. maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile 5 (BEŞ) yıllığına kiraya verilecektir

2.  İhaleler 06.08.2024 tarihinde saat 14.00’da Belediye İhale Salonunda İhale komisyonu huzurunda yapılacaktır.

   

Sayı

Kat Sayısı

Taşınmaz Niteliği

Oda Sayısı

Yatak Sayısı

Aylık Kira Muhammen Bedeli

1.

 2 KATLI

OTEL

10

33

74.000,00 TL

   

3.  İhaleye Katılmaya İlişkin Hususlar 

       a) Kanuni ikametgâhı olması.

Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi,

      b) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;

             1) Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına veya ilgili Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,

      c)  Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

           1) Gerçek kişi olması halinde imza beyannamesi,

           2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

       d)  Geçici teminat bedeli İstekliler teklif ettikleri 5 (BEŞ) yıllık kira bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

       e)  Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi,

       f)  İhale dokümanının satın alındığına dair belge,

       g)  Nüfus Cüzdan Fotokopisi

       h)  İhaleye katılacak isteklilerin Belediyeye borcu olmadığına dair; Belediyemiz Gelirler Şefliği, alınmış borcu yok yazısı

       i)  Bütün hükümleri okunmuş imzalanmış idari şartname

4.  Söz konusu ihale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre düzenlenmiş olup istenen bütün bilgi ve belgelerin (teklif mektupları ve geçici teminatlar dahil) bu Kanuna uygun olması gerekmektedir.

5.  İhaleyi kazanan isteklinin kira başlangıcı her yılın sözleşme imzalanma tarihi ilk günü olup Kiracı 1(BİR) yıllık kirasını sözleşme imzalandıktan sonra en geç 1(BİR) ay içinde peşin ödeyecek olup geriye kalan yıllar için ise aylık ödeme yapacaktır. Kira bedelli yıllık artış oranı TÜİK tarafından açıklanan (TÜFE) oranında artırım yapılır. Yapılan artışlara itirazlar hiçbir suretle kabul edilmeyecektir.

6.  Kiralanan yer vasfına uygun olarak işletilecek, işletmece asayişe müessir olaylara (fuhuş için aracılık etmek veya yer temin etmek, kumar oynatmak ve uyuşturucu madde temin ve ticareti, vb.) sebebiyet verebilecek tutum ve davranışlardan kaçınılacak, bahse konu hususlara sebebiyet verilmesi halinde belediyece sözleşme tek taraflı sonlandırılabilecektir.

7.  Oteldeki mevcut kullanılan yatak, baza, tv, buzdolabı vb. diğer demirbaşları kiracıya zimmet karşılığı verilecek ve kira süresi sonunda eksiksiz ve kullanılabilir halde belediyeye teslim edecek veya eksik veya kullanılamaz malın rayiç değerini belediyeye nakden ödeyecektir.

8.  İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve verilen teklifleri kabul edip etmemekte serbesttir.

9.  Yüklenici firma kirayı 2 (İKİ) ay ödemediği takdirde yükleniciye tebligat gönderilerek sözleşmesi fesh edilir. Hiçbir Şekilde hak iddia edemez.

10. İhale dosyası Tatvan Belediye Başkanlığı (Gelirler Şefliğinden 5.000,00 TL) satın alınacak ve aynı adreste görülebilir.

11.  Teklifler ihale saatine kadar Tatvan Belediye Başkanlığı (İhale Salonu) verilebilir. Posta vasıtasıyla gönderilecek teklifler kabul edilmeyecektir.

İlanen Duyurulur.

#ilangovtr Basın No ILN02066398