Tatvan

Tatvan'da "Hafızlar Yarışması" Büyük İlgi Gördü

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen "Hafızlar Yarışması" büyük ilgi gördü.

Tatvan ilçesindeki Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu, her yıl düzenlediği "Hafızlar Yarışması" ile öğrencilere Kur'an-ı Kerim'i öğrenme ve deneyim kazanma fırsatı sunuyor. Bu sene de gerçekleştirilen yarışmada, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Tatvan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler hazırlıklarını bilinçli bir şekilde tamamlayarak kura çekimi ile belirlenen ayetleri okudular.

Yarışmada Tatvan Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu birinci olurken, Ahlat Şehit Murat Sarıgül İmam Hatip Ortaokulu ikinci sırayı elde etti.

Tatvan Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Mahmut Yeşilçay, yarışmanın her yıl düzenlendiğini ve bu etkinliğin öğrenciler için önemli olduğunu ifade ederek, “Öğrenciler bu yarışma sayesinde bilinçli bir şekilde hazırlanıyor ve kendilerini geliştiriyor. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin başvuru sonucunda kura çekimi ile birlikte jüri üyelerinin yönlendirmesiyle belirlenen ayetleri okuyor” dedi.

Yeşilçay, yarışmanın öğrencilere hem Kur'an-ı Kerim'i öğrenme fırsatı sunduğunu hem de yeni yerler görme ve deneyim kazanma imkanı sağladığını belirtti. Yeşilçay, bu tür etkinliklerin öğrencilere ve öğretmenlere moral verdiğini, aynı zamanda topluma pozitif bir etki sağladığını ifade etti. Büyük ilgi gören yarışma sonrasında başarılarından dolayı tebrik edilen öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.

Yarışma sonrası düzenlenen ödül töreni programına, Bitlis İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selma Medeni Aslanlı, Tatvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Akhan, Tatvan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kazım Acar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.(İHA)